Ukrán háborús hőst méltatott a kanadai házelnök – a gond csak annyi, hogy a Waffen-SS-ben szolgált

2023. szeptember 25. 07:28

Kissé túlbuzgott Anthony Rota Zelenszkij látogatását követően.

2023. szeptember 25. 07:28
Speaker of the House of Commons of Canada Anthony Rota in Albania

A Reuters arról ír, hogy a kanadai képviselőház elnöke bocsánatot kér a nácik oldalán harcoló veterán elismeréséért.  Hozzáteszik: a kanadai alsóház elnöke vasárnap bocsánatot kért, amiért egy parlamenti ülésen olyan személyt méltatott, aki a második világháborúban náci egységben szolgált.

Emlékeztetnek: két nappal korábban Anthony Rota házelnök a kanadai parlament előtt „ukrán hősként” ismerte el a 98 éves Jaroszlav Hunkát. 

Hunka a második világháborúban az SS 14. Waffen Grenadier hadosztályának tagjaként szolgált 

a Simon Wiesenthal Központ Barátai, egy zsidó emberi jogi csoport szerint, amely bocsánatkérést követelt.

Rota közleményben vállalta a felelősséget a mulasztásnak minősített esetért. „Utólag több olyan információ jutott a tudomásomra, amely miatt 

megbántam a döntésemet” 

mondta, hozzátéve, hogy „legmélyebb bocsánatkérését” kéri a zsidó közösségektől.

Mint írják, az elismerésre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatását követően került sor, aki köszönetet mondott Kanadának az országa Oroszország elleni háborújában nyújtott segítségéért.

Nyitókép: Olsi Shehu / ANADOLU AGENCY / AFP 

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. szeptember 27. 01:36
Kommunizmus kis öcsse a nácizmus következnek . Lehet bővíteni Budapest Andrássy út 60 sz épületet .
bagira002
2023. szeptember 27. 01:21
Zsidó közösségek kussolnak mi az oka . Nyugaton van üldözés , Merkel a zsidó gyűlölőket Európára rátelepítette sok tízezer Izraelbe vagy még nyugatabbra menekült . Hogy is van milyen összejátszás látszik .Eus zsidókat előre értesítették meneküljenek jön az ázsiai támadás ellenük . Merkel intézte az egész játszmát , lemondása után Izraelbe szaladt 1 napra ment jelenteni kész a terv . Közben euban maradt réteg egymásra kiabálja a nácizik egymást szidja , de nem jut eszébe ki is a van gyújtózsinór végén . Ki az aki elindította Európa vesztét , kezdte a zsidógyűlölők betelepítéssel folytatta energiaháborúval ráduplázott ukrán háborúval , mert nagy köze van a népirtáshoz . Még ezután jön a feketeleves eus kommunista banda Orbánt akarja megbuktatni ukrán népirtás után a magyarok következnek . Régi kommunista módszer a fagy-éh halál . Ukrán háborúban látható emberi érték nulla , mindezt nyugatról vezénylik . Úgy tűnik eu nagyobb szenvedést okoz mint a szovjetek .
B_kanya
2023. szeptember 26. 11:19
"alenka 2023. szeptember 25. 13:54 ukrajnában már készülnek a hitler szobrok is????" Az talán még nem, de banderista szentélyek állítólag már vannak. Meg sztyepanjugend is.
Martell 2
2023. szeptember 26. 00:59
Vicces történet, amikor a zsidók szolgái ünnepelnek egy SS veteránt az ukrajnai zsidó elnök támogatásával :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!