Bukott olasz baloldali politikus: Orbán Viktornak nem csak az európai migránsokat kell befogadnia

2023. október 27. 13:09

A Soros György által támogatott Elly Schlein szerint minden migránst be kellene fogadnia Magyarországnak, és azt állítja, hogy Orbán Viktor lábbal tiporja az emberi jogokat.

2023. október 27. 13:09
null

„Az olasz miniszterelnöknek meg kell mondania barátjának, Orbán Viktornak, hogy nem csak az Európai Unióból érkező migránsokat kell befogadnia” – jelentette ki az olaszországi választásokon Giorgia Melonival és szövetségeseivel szemben elbukó Demokrata Párt baloldali vezetője, Elly Schlein, aki azt állítja, hogy a magyar miniszterelnök lábbal tiporja az emberi jogokat.

A Soros György által támogatott Schlein véleménye többek között azért sántít, mert a magyar kormány többször is hangsúlyozta, hogy az első biztonságos országnak kell befogadnia a menekülteket, így például Magyarország természetesen befogadja a háború elől menekülő ukránokat – akik viszont nem az Európai Unióból érkeznek, ugye.

Még akkor sem, ha Ukrajna két éven belül az EU teljes jogú tagja akar lenni.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az Il Foglio az olasz politikus mellett idézi Kaja Kallas észt miniszterelnököt is, aki szerint Magyarországnak nagyobb szüksége van az Európai Unióra, mint fordítva, és úgy véli, Orbán Viktor egyre nagyobb problémává válik, amiért nem támogatja Ukrajna további felfegyverzését és a migránsokra fordítandó eurómilliárdok elköltését.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Zakaria Abdelkafi

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. október 29. 00:13
Én, mint Magyarország Főkuruca , arra ítélem Elly Schleint, hogy további életében szaros-balos patkány legyen! És lőn!
Krupp Skya
2023. október 28. 14:56
Baloldali picsa folyton uszít. Adj a Gyurcsány seggére puszit! Nem sokára jön majd a Huxit.
pipa89
2023. október 28. 06:56
Azéft gondolkodjunk el a helyzet abnormalitásán. Két civil dirigál két nemzet vezetőjének, s ezzel több millió embernek, hogy kiket enged be a hazájába. Érezzük át az abszurditást Megtettem, és azt mondom, hogy mindegyik húzzon el oda, ahová gondolom!
Intruder
2023. október 27. 20:55
Soros kitartott tetves geci kurvája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!