Köntörfalazás nélkül leírták az osztrák kommentelők, mi a nagy különbség Orbán és hazájuk politikusai között

2023. december 15. 16:32

Az osztrák hozzászólók szerint a tyúkólban is rendezettebben működnek a dolgok, mint a Bizottságban.

2023. december 15. 16:32
ORBÁN Viktor; NEHAMMER, Karl

„Minél hamarabb kilépünk az EU-ból, annál jobb” – sokatmondó, hogy ez a legnépszerűbb osztrák hozzászólás a Kronen Zeitung cikke alatt, amely azt fejtegeti, hogy az Európai Bizottság teljesen hülyének nézi a kontinens polgárait. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Teljesen egyetértek Orbánnal”

A második legtöbbször kedvelt megjegyzés az említett cikk alatt, hogy az Európai Unió súlyos korrupcióval küzd, de akad olyan is, aki már alig várja az osztrák és az európai parlamenti választásokat. Míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az az első Magyarországgal foglalkozó hozzászóló kerülhetett cikkünk írásakor, aki szerint Orbán Viktor az egyetlen Európában, aki véget akar vetni a háborúnak, mindenki más örökké küzdeni akar.

Ebben a kérdésben teljesen egyetértek Orbánnal. Felelőtlenség hamis reménnyel megtéveszteni Ukrajna népét

– jegyzi meg a vezető osztrák lap egyik olvasója, míg más azt állítja, egy tyúkólban is rendezettebben működnek a dolgok, mint az Európai Bizottságban.

Ezt is ajánljuk a témában

Akad, aki arra hívja fel a figyelmet a Magyarországnak felszabadított források kapcsán, hogy Ukrajna sokkal többe kerül majd az uniós tagoknak, mint 10 milliárd euró. Más azt kéri, a tagállamok adófizetőinek pénzét csak az EU-s országokban osszák szét.

Az a különbség Orbán és az osztrák politikusok között, hogy Orbán azt csinál, amit akar vagy jónak lát, nem érdekli a tiltakozás. A mi politikusaink először kiabálnak, aztán a legkisebb brüsszeli ellenszélre engednek

– állapította meg egy másik osztrák kommentelő.

Érdekesség, hogy utóbbi komment igazolja a legfrissebb kutatás eredményét, amely szerint bőven vannak egyetértési pontok a magyar és a többi európai polgár véleménye között – a szerk.

A legtöbb negatív reakciót begyűjtő hozzászóló egyébként azt írta, Magyarországot ki kell zárni az EU-ból, mert évtizedek óta az Unió rovására él, és soha többet nem jön el Magyarországra, mert aki ilyen politikusokat választ, annak ne legyenek turistái.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. december 16. 11:28
EU=USA GYARMAT. Ezen belüli is a Washingtont is uraló, az elnököt is kesztyűsbábként használó kozmoliberális pénzhatalmi világelité, aminek a globális terjeszkedését szolgálja. Ebben a legfőbb akadályt jelentik nekik a szuverenitásukhoz akár csak részben is ragaszkodó nemzetállamok, mint mi. Amennyiben nem lesz legalább 2-3 szövetségesünk az ellenálláshoz az EU-ban (a V4 erre lett volna hivatott eredetileg) akkor nem marad más megoldás, mint a HUXIT. Sajnos egyelőre egyedül vagyunk, akikre elvileg számíthattunk volna, sodródnak az árral.
faramuci
2023. december 16. 05:06
" aki ilyen politikusokat választ, annak ne legyenek turistái" Nekünk nem lesznek osztrák túristáink,nektek meg magyar vendégmunkásaitok! Nekiálhattok dolgozni,mert a németekkel együtt nektek is büdös a munka kedves sógorok!!!
Lajoss
2023. december 15. 22:01
Ja,a kommentelők…Bruhaha
pollip
2023. december 15. 21:28
Csodálkoztam is az osztrákok kiállásán. Aztán visszatértek a régi kerékvágásba és nem csodálkoztam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!