Megint majdnem leállt a Biden-kormányzat

2024. március 02. 11:30

A pénteken aláírt törvény a kormányzati munka ideiglenes finanszírozását hoszabbítja meg.

2024. március 02. 11:30

Joe Biden amerikai elnök pénteken aláírta azt a rövid távú kiadási intézkedésről szóló törvényt, amely meghosszabbítja a kormányzati munka ideiglenes finanszírozását, elhárítva ezzel a leállás veszélyét.

Az intézkedés több időt biztosít a törvényhozóknak a kiadási intézkedések kidolgozására és elfogadására 

annak érdekében, hogy a szövetségi kormány továbbra is működőképes maradjon a jelenlegi, szeptember végén záródó pénzügyi évben.

A szenátus és a képviselőház csütörtökön már rábólintott a törvényjavaslatra.

Az elnök által pénteken aláírt törvény értelmében március 8-ig marad a mezőgazdasági, a közlekedési, a lakásügyi és városfejlesztési, a veteránügyi, az energiaügyi, az igazságügyi, a kereskedelmi és még néhány más minisztérium finanszírozása.

A törvényhozóknak március 22-ig kell dönteniük a Pentagon, a tengerentúli műveletek, valamint például a munkaügyi, az egészségügyi és a belbiztonsági minisztérium finanszírozásáról.

Joe Biden előzőleg januárban írt alá egy törvényt, amely március 1-jéig, illetve 8-áig meghosszabbítja a közigazgatás ideiglenes finanszírozását, hogy elkerüljék a leállást.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. március 02. 15:03
Ne győzzön Trump ! Ő még képes lenne összeszedni az USA-t, leállítani Zselét. Győzzön Bidé ! Engedjen be évente 1-2 M migráncsot, folytassa Ukik pénzelését. Évi 40 X10*9 dollár semmi az USA nak. Hiszen csak a lakosság 10%-a ÉHEZIK !
Ízisz
2024. március 02. 13:53
Z. Ez egy szex reklám topik??? 😲🙄😖💤
remi
2024. március 02. 13:15
Végülis ez a 34500 milliárd dollárnyi államadósság még jelentéktelen, majd valahol 90 billió körül jön el a kánaánnal keresztezett el dorado, vagyis a dollár akkorra fogja leuralni a legutolsó morzsányi országocskát is a földön. Legalábbis van olyan usák pénzügyes aki szerint ez így fog történni. https://usdebtclock.org/
sozlib_abschaum
2024. március 02. 12:17
"Megint majdnem leállt a Biden-kormányzat", ha, ha, ha a köcsög pressmanova nemsokára nem kap fizetést legalábbis az amcsi adófizetőktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!