Sokk Ukrajnának: így nőhet tovább Putyin rettegett hadserege

2024. március 20. 19:17

Gyanúsított vagy elítélt bűnözők is csatlakozhatnak, felfüggesztettre változtatják a börtönbüntetésüket.

2024. március 20. 19:17
null

Nyitókép: Sergei SAVOSTYANOV / POOL / AFP

Az orosz törvényhozók kedden megszavazták, hogy olyan emberek is beléphetnek majd az orosz hadseregbe, akiket a jövőben fognak meggyanúsítani vagy elítélni – írja a Moscow Times. 

„A kezdeményezés lehetővé teszi, hogy azok, akik ellen nyomozás, bírósági eljárás vagy ítélet van folyamatban, katonai szerződést írjanak alá” – mondta Pavel Krasznyinnyikov, a Duma egyik képviselője.

Az újoncok büntetőeljárását felfüggesztik, vagy börtönbüntetésük hátralévő részét a szolgálat idejére felfüggesztett büntetéssé alakítják át.

E katonák büntetett előéletét töröltethetik, ha állami kitüntetést kapnak a két törvényjavaslat szerint.

Kikre vonatkozik az új szabályozás?

Nem részesülhetnek olyan vádlottak kegyelembe, akiket olyan bűncselekményekért ítéltek el, mint a hazaárulás, a kémkedés, a terrorizmus és a szexuális bűncselekmények.

Kraszenyinnyikov szerint a legutóbbi törvényjavaslatok felváltanák a meglévő törvényeket, amelyek csak a 2023 júniusa előtt elkövetett bűncselekményekkel gyanúsított vagy elítélt személyekre vonatkoznak, és így lehetővé teszik a jövőbeni gyanúsítottak vagy bűnözők felvételét a seregbe.

A törvényjavaslatnak a Szövetségi Tanács és Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyására van szüksége ahhoz, hogy törvényé váljon.

A foglyok toborzásának gyakorlatát a Wagner csoport vezette be 2022-ben,

és az orosz védelmi minisztérium tavaly év elején vette át a börtönökben történő toborzást.

Putyin korábban azt mondta, hogy személyesen kegyelmezett meg azoknak a foglyoknak, akik beleegyeztek abba, hogy Ukrajnában harcoljanak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­y­o­k­­ ­­v­­á­­­r­­n­­­a­k­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
antal-2
2024. március 20. 22:16
Jé! Lemásolták a yenkiket a ruszkik. A UsArmy 80 százaléka a börtönbüntetése elől vonult be...
julcsi-66
2024. március 20. 21:20
Ha szükséges akkor az oroszok több önkéntest és zsoldost tudnak Afrikából és az arab térségből mozgósítani mint amennyi katonája a nato-nak együttesen van. Az arabok és az afrikaiak többsége gyűlöli az amcsikat, a franciákat is most zavarták haza Afrikából. És van rá esély hogy hamarosan Kína is megindul Tajvan ellen, a nyugat meg csak kapkodja majd fejét, ezért akarnak az eu bölcs vezetői háborús gazdaságra átállni.
Grogu
2024. március 20. 20:59
Klassz lesz amikor ezek az "úriemberek" (gyilkosok, tolvajok és egyéb jótevők) visszatérnek majd a társadalomba, biztos nagyszerűen fognak viselkedni, ahogy ezt eddig is láttuk és az orosz emberek szívesen fogadják őket. Vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!