Amerikai közgazdász: Brüsszel az Egyesült Államok érdekeit képviseli (VIDEÓ)

2024. április 06. 12:00

Jeffrey Sachs azt is közölte, hogy pontosan mit szeretne „tönkretenni az Egyesült Államok”.

2024. április 06. 12:00

Nyitókép: LENIN NOLLY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

„Brüsszel nem Európa, hanem az Egyesült Államok érdekeit képviseli” – erről beszélt Jeffrey Sachs amerikai közgazdász és közpolitikai elemző a The Hill „Risin” című műsorában. A Magyar Nemzet által kiszúrt interjúban Jeffrey Sachs nyíltan elmondta, hogy ha nem a fősodratú médiából tájékozódnának az emberek, tudnák, hogy

ez a háború már elpusztította Ukrajnát.

És minél tovább folytatódik, annál kevesebb lesz Ukrajnából.

Európa és Kína viszonya

A lap rámutatott, hogy a politikai elemző korábban a közösségi oldalára feltett videójában Európa és Kína viszonyáról is beszélt: „Nem arra gondolnak az európai vezetők, hogy Európa és Kína osztozik az eurázsiai szárazföldön és hogy kétezer éve a Kínával való kereskedelem mennyire produktív volt.

A selyemút kötötte össze az akkori kínai valamint a római birodalmat

– tette hozzá. Ez az együttműködés az elmúlt húsz évben is eredményes volt, ezt tette tönkre az Egyesült Államok” – mondta Jeffrey Sachs.

„Az, hogy Ukrajna a miénk és mindent megteszünk, hogy gyengítsük a másik oldalt az egy primitív dolog. Európának kellene erre figyelmeztetnie, de megdöbbentő, hogy olyan csodálatra méltó országok is mint a skandináv államok beálltak az oroszokkal szembeni felhevült háborús uszítók közé” – fejtette ki a véleményét a politikai elemző.

Az orosz vagyonelkobzásról is beszélt a szakértő

Az Egyesült Államoknak van egy nagyon rossz politikája, aminek most Európa is az oldalára állt,

hogy kobozzuk el az olyan országok pénzét, amelyekkel nem értünk egyet” – szó szerint ez az amerikai álláspont, fogalmazott a professzor.

A közgazdásszal készített interjút itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­g­ö­s­ ­­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­ ­­v­­­á­­­r­n­a­­k­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Patika
2024. április 07. 07:26
Amerikai közgazdász: Brüsszel az Egyesült Államok érdekeit képviseli (VIDEÓ) Két hülye mindig harmónikus hülyeség kérdésében.: Hülye vagy? Ahaaan.
iSTaR_GoM
2024. április 06. 18:08
„Brüsszel nem Európa, hanem az Egyesült Államok érdekeit képviseli” Ha ezt egy amerikai állapítja meg, akkor sokkal nagyobb a baj, mint amilyennek innen belülről látjuk. Az EU felszámolja az oroszokkal a kereskedelmi kapcsolatait, és ha ez nem lenne elegendő, akkor lépünk egy nagyot, és felszámoljuk a Kínához fűződő viszonyainkat is. És mindezt azért, hogy az USA megőrizhesse hegemóniáját. Ilyen politikát csak az USA megbízásából követhetnek az EU vezetői, mivel épelméjű ember ennyire nem mehet szembe a saját hazája érdekeivel. Nagyon becsaptak bennünket, amikor rábírtak, hogy csatlakozzunk ehhez a nyugati világhoz. Ezer évig ellenálltunk, és most veszítjük el a talajt a lábunk alól, és ha továbbra sem térünk magunkhoz, akkor nemcsak képletesen, de ténylegesen is megtörténik.
catalina11
2024. április 06. 17:46
békacatalina11 2024. április 06. 13:19 Vajon mi táplálja évszázadok óta az antiszemitizmust mert az ugye mégsem hitlerrel kezdődött?!" talán ez: ...Nints azon törvény, melynek célját, végét a fortélyos zsidó kijátszani ne tudná, valamint nints egy tsalás, nints egy tolvajlás, amely zsidó orgazdára, biztatóra, titkolóra ne találna." Kossuth Lajos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!