Brüsszeli botrány: politikai nyomásra próbálják ellehetetleníteni azt a konferenciát, amin Orbán Viktor lenne a főelőadó

2024. április 12. 18:28

A botrányban előkerült az antifa mozgalom, Brüsszel szocialista polgármestere, valamint a francia elnökjelölt, Éric Zemmour is.

2024. április 12. 18:28
Orbán Viktor EU

Nyitókép: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Politikai nyomásra próbálják ellehetetleníteni a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon), amelyen többek között felszólal Orbán Viktor, Éric Zemmour francia elnökjelölt, Gerhard Müller német bíboros, Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának volt elnöke valamint Suella Braverman, az Egyesült Királyság korábbi belügyminisztere.

Ezt is ajánljuk a témában

A botrány azután robbant ki, hogy a Magyarországon is ismert antifa-mozgalom helyi erői elkezdtek a konferencia ellen szervezkedni. Mint ismeretes, ez az a mozgalom, amelyiknek egyes tagjai gyakorlatilag levadásztak több magyart is Budapesten, amiért nem tetszett nekik az, ahogyan öltözködtek. Gábort például a Lonsdale márkájú pulóvere miatt pécézték ki egy szórakozóhelyen, megvárták, amíg kijön, majd négyen-öten ütötték-rúgták, még azután is, hogy földre került.

Ezt is ajánljuk a témában

A belga emberi jogi liga és különféle antifasiszta szervezetek elkezdtek tiltakozni a rendezvény helyszínét birtokló cég ellen, „képmutatónak” bélyegezve őket azért, mert megtűrnek egy „ilyen” rendezvényt a falaikon belül. A belga antifasiszta koordináció például egyenesen odáig ment, hogy lediktátorozta Orbán Viktort, valamint leszögezték, hogy „cordon sanitair”-nek kéne lennie Magyarország körül, nem szabadna platformot biztosítani hazánknak Brüsszel európai negyedének szívében.

Az antifasiszta koordináció megfenyegette a rendezvényhelyszín tulajdonosait, hogy „ha nem térnek észhez”, akkor fokozzák a tiltakozást, valamint a tulajdonosokat egyesével kipécézik az online térben.

A brüsszeli rendőrség az antifa fenyegetésre válaszul közölte, hogy bíznak abban, hogy bármilyen tüntetést kezelni tudnak, de a helyszín közölte, hogy

Philippe Close, Brüsszel szocialista polgármestere arra kérte őket, hogy mondják le a rendezvényt.

Yoram Hazony, az Edmund Burke Alapítvány – a NatCon főszervezője – elnöke elmondta: „Brüsszelnek mint az európai demokrácia otthonának a hírneve forog kockán, amikor az utolsó pillanatban próbálják elnyomni Európa ötven legjelentősebb közéleti személyiségének a beszédét, kizárólag konzervatív politikai nézeteik miatt. Európa nem süllyedhet a gengszterek és ideológusok uralmába”.

A Concert Noble helyszíne volt egy korábbi, 2022-es NatCon rendezvénynek, a múlt héten pedig egy olyan eseménynek adott otthont, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt. Hazony szerint „különösen ironikus, hogy a konferenciánk előtti napon a Concert Noble ad otthont egy, a szólásszabadságról szóló találkozónak”.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendezvény partnere, az MCC Brussels vezetője, Frank Füredi elmondta a „cancel” kapcsán, hogy „Brüsszel városát a szólásszabadsággal és a demokráciával szemben ellenséges erők szállták meg. Brüsszelben antifasisztának álcázott fasiszták vannak, és a szólásszabadságot feláldozzák az intolerancia oltárán. Tragikus és szégyenletes módon nyilvánvalóvá vált, hogy a brüsszeli politikai intézményrendszer aktívan együttműködik a baloldali szélsőségesekkel, hogy megakadályozzák a politikai eszmék és vélemények szabad kifejezését a városban. Ez azt jelenti, hogy az Európai Unió szívében kudarcot vallott az összes polgár gyülekezési jogának megőrzése, valamint a politikai eszmék szabad megvitatása és kifejezése. 

Rá kellene azonban jönniük, hogy a szabadságot nem lehet eltörölni”.

A rendezvény másik helyszínen meg lesz tartva, Orbán Viktor mellett többek között felszólal majd Ryszard Legutko, az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjának (ECR) társelnöke, Éric Zemmour francia esszéíró, politikus, Ralph Schoellhammer, a Webster Bécsi Magánegyetem adjunktusa,  Nigel Farage, a Reform UK párt tiszteletbeli elnöke, Hans-Georg Maaßen a korábban a Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) kötődő politikai csoport, a németországi Értékek Uniójának egyik alapítója és elnöke, Hermann Tertsch, a spanyol Vox EP-képviselője, Jacek Saryusz-Wolski, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) EP-képviselője, Tom Vandendriessche, a Vlaams Belang flamand belga párt politikusa, az Identitás és Demokrácia (ID) EP-képviselője és Ossanda Liber, a portugál Új Jobboldal alapítója.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­n­y­­­o­­k­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
catalina11
2024. április 13. 15:35
Amiről locsogsz, az a KÖTELEZŐ, állami nyugdíjpénztár volt, amibe ADÓT, a levont 10 % nyugdíjjárulék 8 %-át halmozta föl az ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉS. Állami adómegtakarítás volt, amit az állam simán visszavett, és ebből letudva az uzsorakölcsön utolsó részletét, picsán rúgta az IMF-et, a nemzetközi kazár uzsorások kizsákmányoló hitelfolyósítóját... Nem volt ebben semmi magánfelhalmozás. " pontosan!
catalina11
2024. április 13. 15:33
Ez azt jelenti, hogy az Európai Unió szívében kudarcot vallott az összes polgár gyülekezési jogának megőrzése, valamint a politikai eszmék szabad megvitatása és kifejezése. " a zsidó Rosa Luxemburg 1918 decemberében ezt írta: „Az emberiség legmagasabbrendű eszméi nevében, ellenségeinkkel szemben ez a jelszó: nyomd ki a szemét, térdelj a mellkasára!”
csapláros
2024. április 13. 02:04
recipkoki 2024. április 12. 19:46 ..."Goebbels röhög a túlvilágon 😉,"... Itt MI röhögünk rajtad, ahogyan GÖBBELST próbálod utánozni, holott annak egyik mai megfelelője a migráns beáramlással kapcsolatos tervet barkácsoló Gyuri bácsi... Kac-kac. Kísértet járja be Európát, a liberálnácizmus (progresszív liberalizmus) kísértete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!