„Demokratikus” háború

2024. április 08. 19:32

A NATO valójában nem más, mint az amerikai birodalom globális katonai ütőereje európai részlegének „demokráciába csomagolt” formája.

2024. április 08. 19:32
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„A NATO-főtitkár e »spontán« érkezett javaslata mögött az egész általa kiprovokált háborúból most afganisztáni kivonulásához hasonló gyorsasággal kiszálló amerikai birodalom parancsa húzódik meg, ékes bizonyítékaként annak, hogy a NATO valójában nem más, mint az amerikai birodalom globális katonai ütőereje európai részlegének »demokráciába csomagolt« formája. Ha ez megvalósulna, szerencsére nem fog, és hasonlóan gyors és persze szintén »demokratikus« módon Ukrajnát az Európai Unióba is felvennék, akkor ezzel lényegesen nagyobb külső erőforráshoz jutna, mint amennyit békeidőben saját erejéből, sokkal nagyobb népességgel képes volt előteremteni.

Amiből az derülne ki, hogy igen jövedelmező üzlet globális lőtérként lízingelni egy országnak (és népnek) látszó objektumot.

Annak is, aki lízingel, meg annak is, akit lízingelnek, egyes egyedül az ebbe belepusztuló népnek nem annyira jó üzlet, de lévén, hogy »népuralom« van, így a népet erről szerencsére nem kell megkérdezni. Hová is jutnánk, ha minden kérdésben állandóan »csak úgy« kikérnénk a nép véleményét. Mint ahogy, legalábbis a NATO-főtitkár megnyilatkozását instruáló amerikai birodalom szerint a NATO-tagország népének a véleményét sem szükséges a témáról kikérni, legyen elég számukra az, hogy összedobhatják azt az évi százmilliárd dollárt.

Ezt is ajánljuk a témában

Azért a főtitkár félreérthetetlen célzást is tett, hogy erre főként azért van szükség, mert az amerikai birodalom vélhetőleg »magára hagyja« Európát, de ezt megelőzően még »megajándékozza« földrészünket a saját magáért viselt »felelősséggel«, vagyis a parancs az, hogy Európa a továbbiakban saját költségére, vagyis a birodalom számára »ingyen« folytassa az éppen a birodalom által kiprovokált háborút, »dupla plusz jó«, mondhatnánk Orwell 1984 című disztópiájának szóhasználatával élve.

Donald Trump ígérete szerint kiszáll a háborúból, de az nem fogja érdekelni, hogy Európa erre miként reagál.

A kérdés az, hogy az így demokratizált háború Európa uralmi struktúrái számára végre világossá teszi-e, hogy e diktátum elfogadása minden eddiginél súlyosabb helyzetbe sodorja a kontinens egészét. Az európai parlamenti választások eredménye pontosan megmutatja majd tanulási képességük valóságos határait.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­­g­­ö­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­á­r­­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
templar62
2024. április 10. 09:09
A YouTube - in : " freykorp marchiert gegen die rote Pest " . ( A vörös pestis ellen " )
templar62
2024. április 10. 09:04
Pig Bráner basszon a saját farkával .
templar62
2024. április 10. 09:03
Az indoló szövege :" dollár , dollár über aaaallles " . ( A Deutschland überalles " dallamára .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!