Dermesztő adatokat hoztak nyilvánosságra: rohamosan romlik a közbiztonság Németországban

2024. április 09. 17:23

Újra elérte a 2016-os szintet a bűncselekmények száma Németországban.

2024. április 09. 17:23

Fotó: Pixabay

A 2017-től 2021-ig tartó csökkenés után az utóbbi két évben ismét emelkedett és tavaly elérte a 2016-os szintet Németországban a regisztrált bűncselekmények, köztük az erőszakos bűnesetek száma – jelentette kedden a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA).

A közzétett 2023-as adatok alakulásához a hivatal szerint hozzájárulhattak a koronavírus-járvány hatásai, valamint az áremelkedések és a migráció is.

A rendőrség 2023-ban mintegy 5,94 millió bűncselekményt regisztrált Németországban, ami 5,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A migrációval kapcsolatos törvénysértéseket figyelmen kívül hagyva a növekedés 4,4 százalékos. Mindeközben nem történt olyan jelentős jogszabályváltozás, amely magyarázatot adhatna bűncselekmények számának ugrásszerű emelkedésére – közölte a BKA.

Ezt is ajánljuk a témában

Ráadásul 2022-ben még nagyobb volt a bűnözési ráta növekedése. A rendőrség akkor mintegy 5,63 millió bűncselekményt regisztrált, 11,5 százalékkal többet az előző évinél. Ezt nagyrészt statisztikai hatásnak tulajdonították, amelyet az okozott, hogy a 2020-21-es pandémia idején jóval ritkábban követtek el egyes bűncselekménytípusokat. A világjárvány elleni hatósági intézkedések következtében például visszaszorult a zsebtolvajlás.

Az erőszakos bűncselekmények száma 2023-ban 8,6 százalékkal, csaknem 214 ezer esetre emelkedett, ami magasabb, mint bármelyik évben 2007 óta.

A külföldi gyanúsítottak száma 14,5 százalékkal, a német gyanúsítottak száma pedig 2,2 százalékkal nőtt.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­s­­­ ­l­á­n­­y­o­­­k­­ ­v­­á­­r­n­­a­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
julcsi-66
2024. április 09. 20:10
Pedig az eu hivatalosan is kijelentette hogy a migráció jó és hasznos, a romló bűnügyi statisztikák szerintük nincsenek összefüggésben a migrációval, sőt aki ilyen kimutatást vezet az diszkriminatív. Kérdés mit hoznak az eu parlamenti választások, ha most is baloldali-libsi többséget választanak meg, akkor meg is érdemli Európa lakossága a migránsokat, az ukrán háború további támogatását és eszkalációját, az adóemeléseket, megszorításokat, a romló közbiztonságot stb-stb.
Öreg Palóc
2024. április 09. 19:55
Na, ez most pl. kinek dermesztő ?! Hisz mi, szóltunk előre.
2024. április 09. 18:49 Szerkesztve
Azok a fránya német statisztikák - és a sajtó értelmezése. Nem sokkal ezelőttig minden antiszemita törvényszegést szélsőjobbos bűncselekményként könyveltek el. Mert jól mutatott, amikor az állandóan lappangó náci veszélyre kellett felhívni a figyelmet. Aztán kiderült, hogy már évek óta muszlimok és szélsőbalos rendszerkedvencek (az nem antiszemita, az anticionista! Donnerwetter!) követik el a tettek túlnyomó többségét. Azóta nem untatja a közvéleményt az éber média ezzel a statisztikával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!