Nyugaton újabb összeesküvés-elmélet terjed Magyarországról

2024. április 11. 09:28

A spanyolok attól tartanak, hogy az Európai Unió soros elnökeként Magyarország nyomást gyakorol majd a Talgo-üzletre, pedig valójában a kormányuk tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne születhessen megállapodás. Az évszázad magyar felvásárlási üzlete a tét.

2024. április 11. 09:28
null

Nyitókép: AFP/Punit Paranjpe

Az Európai Unió soros magyar elnöksége elősegítheti a Talgo felvásárlását, és nyomást gyakorolhat Spanyolországra – állítja az El Debate.

Ez azért meghökkentő felvetés, mert valójában a spanyol kormány gyakorol hatalmas nyomást és tesz meg mindent azért, hogy megakadályozza az évszázad magyar felvásárlási üzletét.

Mint megírtuk, a Ganz-MaVag jóváhagyást kért a 619 millió eurós megállapodáshoz a nagysebességű vonatok tervezésében, gyártásában és karbantartásában piacvezető Talgo felvásárlásának érdekében.

A spanyol kormány fenntartásainak adott hangot, méghozzá politikai okból, orosz befolyásra hivatkozva. Óscar Puente közlekedési miniszter korábban úgy fogalmazott, a spanyol kormány mindent megtesz a vételi ajánlat leállításáért, Carlos Cuerpo gazdasági miniszter pedig kijelentette, megvédik az ország stratégiai érdekeit.

Eközben viszont a Talgo legnagyobb részvényese, a Pegasso már jóváhagyását adta a felváráslásra.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­g­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­r­­n­­a­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
renoman
2024. április 11. 17:56
Globalizáció csak addig volt fontos és elkerülhetetlen, míg a nyugati országok felvásároltak mindent. Középeurópai és keleti országoknak ez tilos.
Zokni
2024. április 11. 17:05
bondavaryZokni 2024. április 11. 10:24 Hát kispajtás, ez… a szabad piac…A saját repülőterünket, a spanyol vasúti céget.” - írja és fű alatti EU-s hazaárulózik. Jó ez a kispajtás… A repülőtér most is a miénk, csak nem adunk ki rá egy valagnyi közpénzt. A sunyi, fű alatti hazaárulózáshoz meg annyit, hogy a másikat Orbán klientúrája (GM) venné meg, és közpénzből - a mi adónkból - bémeg. Nem t’om hogy az hazaárulásnak számít, ha a haza vagyonát (közpénzt) átváltják egy gyárra és azt adják ingyen oda saját maguknak.
Zokni
2024. április 11. 16:16
Antifleto 2024. április 11. 12:12 0. Ezt az ügynöközést hagyjuk, mert simán megnevezhető több olyan eftárs is, aki kormányügynök lehetne… (Szoktam is írni, h lúzer módra, mert lehet: ingyen írogatnak az érdekükkel szemben…) 1. A semlegesség az EU tagjaként oroszpártiság. (Egyébként a kormány sem igazán semleges, csak a propagandája az. Úgy páva módra.) 2. NEM megy ugyanaz Nyugaton a korrupció terén, mint amit Orbán és csicskái művelnek! Orbán intézményesítette: betette a törvényekbe! 3. K-ra érdektelen a sok kormánypárti - kevés nem kormánypárti arány, mert úgyis az igazság számít. Szavazni máskor és másutt kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!