Virágzik a genderőrület Németországban: megkönnyítik a jogi nem megváltoztatását, 14 éves kortól

2024. április 12. 20:27

Az új törvény a szülőket és a gyerekeket kísérleti nyulakká teszi egy olyan ideológia számára, amelyből csak a gyógyszeripar profitál – mondta egy kritikus törvényhozó.

2024. április 12. 20:27

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

A német törvényhozók pénteken megszavazták az önrendelkezési törvényt, amely megkönnyíti a transznemű, interszexuális és nem bináris személyek számára, hogy az ország anyakönyvi hivatalában megváltoztathassák nemük bejegyzését – számolt be a Politico. A vitatott törvényről tartott név szerinti szavazáson 374 képviselő szavazott mellette, 251 ellene, 11 tartózkodott.

Az önrendelkezési törvény értelmében a 14. életévüket betöltött személyek az anyakönyvi hivatalnak tett nyilatkozattal megváltoztathatják keresztnevüket és nemi bejegyzésüket.

A 14 év feletti kiskorúaknak szüleik vagy törvényes képviselőik beleegyezésére van szükségük. A 14 év alatti gyermekek esetében a szülőknek kell benyújtaniuk a szükséges nyilatkozatot az anyakönyvi hivatalhoz. „Miközben populista politikusok Európában és azon kívül is megpróbálnak politikai éket verni a transzneműek jogaiba, Németország új törvénye határozott üzenetet küld arról, hogy a transzneműek léteznek, és megérdemlik az elismerést és a védelmet, megkülönböztetés nélkül” – mondta Cristian González Cabrera, a Human Rights Watch vezető LMBT-jogi kutatója közleményében.

Egyes kritikusok az új törvényt nőgyűlölőnek nevezik, Sahra Wagenknecht törvényhozó pedig azt mondta: 

Ha a férfiak egy egyszerű beszéddel nőknek nyilváníthatják magukat, akkor a női jogok és a nők biztonságos helyei hamarosan a múlté lesznek”.

Hozzátette: „Ahelyett, hogy óvatosan megreformálná a jogi helyzetet, aminek lett volna értelme, a közlekedési lámpa [a német kormánykoalíció beceneve] egy nőgyűlölő törvényt fogad el, amely a szülőket és a gyerekeket kísérleti nyulakká teszi egy olyan ideológia számára, amelyből csak a gyógyszeripar profitál”.

A jelenlegi, 1980-ból származó transzszexuális törvény szerint az orvosi szakvélemény az előfeltétele annak, hogy valaki megváltoztassa a nemi bejegyzést, és ehhez a bíróságnak kell jóváhagyást adnia.

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­­g­ö­s­ ­­­l­­­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­­á­r­n­a­k­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
istvanpeter
2024. április 13. 14:07
Egyenesen megdöbbentő és félelmetes, hogy ilyen sok elmebeteg képviselő van Bundestagban.
hátakkor
2024. április 13. 12:42
Der die das..
KBA98
2024. április 13. 11:52
Az EU maga a téboly magva! Németország nem sok jót adott az emberiségnek a halálon kívül! Most rajtuk a sor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!