Zelenszkij: Ukrajna el fogja veszíteni a háborút, ha Washington nem segít

2024. április 07. 18:37

Üzent a kongresszusnak az ukrán elnök.

2024. április 07. 18:37

Nyitókép: OZAN KOSE / AFP

 

Ukrajna vereséget fog szenvedni, ha az amerikai kongresszus nem szavazza meg a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros katonai támogatást – jelentette ki vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Világosan meg kell mondani a kongresszusnak: ha nem segít Ukrajnának, akkor Ukrajna el fogja veszíteni a háborút”

– mondta az ukrán államfő a kijevi vezetést támogató külföldi zenészekkel, színészekkel, tudósokkal, illetve üzletemberekkel folytatott online beszélgetésben.

A videót az ukrán elnök Telegram-oldalán tették közzé. Zelenszkij korábban arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg kénytelen lesz visszavonulni, amennyiben Washington nem biztosítja Kijev számára a szükséges támogatást.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója közölte, hogy kritikus jelentőségű az ukrán vezetés szempontjából a segélyek halogatása, mivel

nem tudják ellensúlyozni az amerikai támogatást.

Mint fogalmazott, a kongresszusban folyó viták ártanak Washington nemzetközi megítélésének és demoralizálólag hatnak a partnereire is.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­­k­ ­v­á­­­r­­n­­a­­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
urban63
2024. április 08. 13:04
Ha megkapod as pénzt, akkor megnyered? többet senki nem tud adni!! Pénzből lesz katonád is? Mi van ha mindkettő majd elfogy újra? Helyedben, érted senki nem megy harcolni, még a sajátjaid is kerülnek már....
5m007h 0p3ra70r
2024. április 08. 06:08
A korpákos disznók tanmeséje.
Cassi
2024. április 08. 05:21
Lassan ideje elővenni a revolvert és barátkozni a gondolattal, hogy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!