Kerényi szerint túlnyerték magukat a homoszexuálisok, ezért kell felvenni a fegyvert

2014. május 28. 09:59

A miniszterelnöki megbízott a Rádió Q-ban fejtette ki, hogyan is értette a sok indulatot kiváltott véleményét. Kerényi Imre Conchita Wurstról is megemlékezett, és Kulka Jánost is kritizálta.

2014. május 28. 09:59

Fiala János szerdán reggel a Rádió Q műsorában faggatta Kerényi Imrét a rengeteg indulatot kiváltó, a Keresztény Színházi Fesztivál egyik beszélgetésén tett múlt heti kijelentéseiről. Kerényi szerint az internetre felkerült rövidített változat hamis, nem a valóságot tükrözi, ennek ellenére a rádióműsorban mégis megerősítette korábbi gondolatait. A műsor során többször hangsúlyozta azt is, hogy a magánvéleményét mondta el a nyilvános beszélgetésen.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatosan például fenntartja azt a véleményét, hogy beszűkült a színészoktatás, az egyetem néhány színház felségterületévé vált, amin szerinte változtatni kell. Az általa vélt egyoldalúsággal indokolta azt is, hogy miért mondta azt, hogy szükség lenne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem berkein belül egy „ellenegyetemre”. Megjegyezte: amiket elmondott és elmond, azok a magánvéleményét fejezik ki, nincs ráhatása a döntésekre, hiszen miniszterelnöki megbízottként az összeférhetetlenség okán mindennel foglalkozik, csak a színházzal nem. Szerinte ezek csak gondolatkísérletek. Mint kifejtette: az értelmiség felelőssége, hogy felvessen gondolatokat, amikből elképzelhető, hogy politikai cselekvés is lesz.

A közel egy órás beszélgetés utolsó részében Kerényi Imre elmondta, hogyan értette a „buzilobbis” kijelentését. Itt nagyrészt arról beszélt, hogy szerinte nem közérdek az „azonos neműek szerelmének” reklámozása, erre ne is adjanak közpénzt. Hozzátette: semmi kifogása nincs az „azonos neműek szerelme” ellen, megnyerték a szabadságharcukat, de szerinte most már „túlnyerték magukat”. Kifejtette: kétféle magatartás létezik a homoszexuálisok körében: a szemérmes és a szemérmetlen. Például ő maga is meleg professzorok között nőtt fel, akik mégsem tettek erre egyszer sem utalást.

Úgy véli ugyanakkor, hogy a homoszexuálisokban van egyfajta vágy arra, hogy kinyilatkozzanak. Szerinte Conchita Wurst „felléptetésével” eljutott a világ oda, hogy a nem homoszexuálisoknak meg kell védeniük magukat, fel kell venniük a fegyvert, mert a meleglobbi nagyon aktív. Úgy véli, Európa szétbomlását fékezni kell, és ezzel a nagytömeg is egyetért, az utcán is kap gratulációkat. Kerényi szerint valamilyen eszközzel „gátat kell vetni a szemérmetlenségnek”, az azonos neműek házassága az a pont, ahol meg kell állni, hiszen a heteroszexuálisok tudják magukat reprodukálni, a homoszexuálisok viszont nem.

Kulka János kapcsán azt mondta: miért nem műveli szemérmesen ezt a műfajt, miért kell neki tudnia arról, hogy Kulka homoszexuális? Szerinte az ő esetében a művészetével kell foglalkozni, nem mással. „Ha nem tűzi ki a szivárványos jelvényt, akkor ez nem téma. Sajnálom, hogy belekeveredett ebbe a műfajba”.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. július 04. 20:15
"egyesek aránytalanul és nem utolsó sorban teljesen érdemtelenül túlnyerték magukat..." szerintem is a "túlnyerték magukat" a kulcsszó. valszeg arra terel, hogy inkább az ilyen piti túlnyerésekkel kell foglalkozni, nem a kártékony politikaiakkal..
Kvasztics Fedor
2014. május 31. 15:14
Kerényi kimondott valamit, ami igaz, de a liberalizmus ezt nem tűri el. A szexuális devianciák gusztustalan nyomulása elfogadhatatlan, de a liberálisoknak csak azért van szükségük ezekre, mert olyan eszmeiséget teremtettek, amelyben szükség van rugalmasan használható, hangzatos vádakra, amivel valós érveik fogytán vádaskodhatnak. Erre használják a holokausztot, a szexuális másságot, a részükről megfoghatatlanná formált, relativizált demokráciát, emberi jogokat, toleranciát. A liberálisoknak szükségük van az állandó konfliktusokra, ezért kellenek nekik ezek a konfliktust képző elemek. Észrevehető, hogy soha nem a megoldásban, hanem a konfliktusok fenntartásában érdekeltek, mert a nyugodt társadalomban nem terem számukra babér. Örök felforgatók, akár a bolsevikok, akik hasonló taktikával dolgoznak. A hagyományos társadalmi értékek tagadásával új identitást képző elemeket erőltetnek. Hazafisággal szemben az európaiság, vagy a kozmopolitizmus, a vallással szemben az ilyen-olyan, csakis általuk megfogalmazott "értékek" erőltetése. A családdal szemben a másságon alapuló társas modell, kiegészítve a gyermekekre támasztott igénnyel, amelynek az a bája, hogy ők nem tudják ezt produkálni, talán ezért kell elhagyott gyerekeket eredményező modelleket erőltetni. Kerényi igazat mondott. Az őt vádolók pedig nem érik be azzal a liberalizmussal, amelyik elismeri a devianciát, bizonyos mértékben jogokat ad ezeknek, de nem engedi a normális - igen, a normális - társadalomfelfogás fölé nőni ezeket. Valóban így van, a devianciák túlnyerték magukat, az Eurovízió dalfesztiválja egy durva provokáció volt a normális felfogás ellen.
RDNZL
2014. május 30. 14:26
Már teljesen kiment a fejemből a szakállas nénibácsi, de ti ott a jobbszélen mindig szóba hozzátok. Valamiért izgat titeket...
micream
2014. május 29. 13:09
nincs igazad! mert lehet, hogy Kerényi még buzult MSZMP-s korában, de már megtért a NER-hez. és az már amúgy is olyan régen volt amikor orbán kommunista ifjúsági szövetség titkára volt. a NER amúgy is jobban fizet neki, mint a büdös komcsik. kerényi igazi magyar jellem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!