2016 a robotok éve lesz

2016. január 04. 04:45

A barkácselektronika nagy divat lett mára, a Thimble robotját bárki megépítheti és programozhatja és havonta kap hozzá új elemeket.

2016. január 04. 04:45
Trevor Daugherty

2015 az összerakható és barkácsolható számítógépek és robotok éve volt. A littleBits és a Kano sikerét irigyelhette meg a Thimble, amikor továbbfejlesztette az ötletet, minden hónapban új eszközt ajánlanak a számítástechnikáért rajongó és barkácsolni szerető előfizetőik számára. A célcsoport elsősorban a gyerekek köre, hiszen az elektronika és a számítástechnika alapjait akarják megkedveltetni velük. Egy kerekeken guruló robotot kell összeszerelni, ami a havi frissítésekkel egyre fejlettebb lesz, tudása folyamatosan bővül. A Thimble robotja Arduino alapokra épül, iOS és Android platformokat is támogat. Lapraszerelten érkezik, de nekünk kell összerakni már a robotot teljesen, majd fejleszthetjük és Wi-Fi-vel irányíthatjuk. Minden hónapban újabb darabokat kapunk majd hozzá, de új dolgokat is tanul és programozhatjuk. Ha elakadnánk segítséget is kapunk a Thimble közösségétől online. A projekt jelenleg a Kickstarteren gyűjt a sorozatgyártáshoz és a havi fejlesztésekhez pénzt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!