Túltolták a Vilmában a woke-biciklit, bukás lett a vége (VIDEÓ)

2023. január 17. 15:27

A Rejtély Rt. előzménysorozatát még Scooby-Doo sem tudta volna megmenteni.

2023. január 17. 15:27
null

A napokban  érkezett meg a HBO Maxra a Rejtély Rt. előzménytörténete, amely Vilmára fókuszál. A forgatókönyvírók többet is csavartak a történeten, többek között Vilma színesbőrű lett.

A felnőtteknek szóló animációs széria előfutáraként halloweenkor már kijött Csokit vagy csalunk Scooby-Doo! címen egy különkiadás, amelyben Vilma leszbikusként coming outolt.

Azonban a most debütált sorozatot nem erre a szálra fűzték fel, az egy „alternatív univerzumban” játszódik, és Vilma iskolás korába repíti a nézőket. De úgy tűnik, hogy ennek ellenére sem nyűgözték le a látottak a kritikusokat. A legnagyobb nézői értékeléseket összegző oldalakon látható pontszámok pedig még negatívabb képet festenek – számolt be az IGN Hungary.

Az IMDb-n 1,8 ponton, a Metacriticen 0,4 ponton, a Rotten Tomatoeson pedig 7 százalékon áll a Vilma

– ismertette a lap.

A nagyobb filmes oldalakon olvasható kritikák szerint, az alkotók nem voltak képesek lebilincselő kalandot kihozni az első két epizódban felvillantott ötletekből. Míg több néző is azt kifogásolta, hogy Bozont – aki a sorozatban Norville-ként szerepel – ugyancsak színesbőrű lett, Dianát pedig két anya neveli – idézte az ING.

Az HBO Max ezentúl minden csütörtökön dupla részeket szállít a sorozatból, így az első évad február 9-én ér véget. Így még van némi ideje  javítani az értékeléseken a Vilmának.

A sorozat beharangozó videóját alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2023. január 18. 04:01
Ha nem írja meg a Mandiner, soha a büdös életbe nem értesülök róla, hogy létezik egy Vilma című woke rajzfilm. Lehet, hogy nem kellene Mandinert olvasnom?
mdave88
2023. január 17. 20:02
Ráadásul Scoob sem szerepel benne.
NTLLK
2023. január 17. 19:18
Ebből ennyi elég is volt!
kata56
2023. január 17. 18:58
Mirol beszelgettek? Ti ilyeneket megneztek? Hol mennek ezek? Csak hogy tudjam, mit kell elkerulni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!