Varga Mihály: újabb 2,4 milliárd forint támogatás a kisvállalkozások munkahelyteremtésére

2019. november 12. 21:04

Mintegy 150 vállalkozás összesen 2,4 milliárd forint támogatást nyert el a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtését segítő programban, ez 3 ezer munkahely létrehozásához vagy megőrzéséhez járul hozzá – jelentette be Varga Mihály.

2019. november 12. 21:04
null

A pénzügyminiszter az MTI-nek elmondta: a program eddigi kiírásainak köszönhetően az utóbbi években több mint 55 milliárd forint támogatás jutott el a magyar kisvállalkozásokhoz, amellyel

28 ezer új munkahely jött létre Magyarországon.

A kormány azzal a céllal indította a munkahelyteremtő beruházási támogatást, hogy erősítse a munkaerő-tartalék foglalkoztatását és a hátrányos helyzetű térségek gazdasági, társadalmi felzárkózását – ismertette Varga Mihály.

Innováció

Elmondása szerint a támogatás keretében a legfontosabb az innováció, így többek között új eszközök, gépek beszerzése, ingatlanvásárlás, bérleti díjak, vagy lízingköltségek számolhatóak el.

A program a vállalkozások versenyképességének növelése mellett a kis- és középvállalkozások

exportpiacokra történő kilépését is érdemben segíti,

amit a vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet is támogat. A korábbi pályázati kiírásokhoz képest az alaptámogatás összege tovább növekedett, ezáltal az egy munkahelyre jutó legmagasabb elérhető támogatási összeg – a kiegészítő támogatási összegeket is figyelembe véve – 2019-évben már 3,6 millió forint – tájékoztatott a miniszter.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2019. november 18. 18:06
A bolsevikok ellenben ennyi pénzből kineveztek volna még plusz három-négy helyettes államtitkárt, azok apparátusával, felemelt fizetésével, szolgálati lakással gépkocsival, oszt öt év alatt ki is fúj a zseton..
Vainamoinen
2019. november 14. 15:02
Kihagytad, hogy mennyi kokaint vett volna ebbol a penzbol a moslekkoalicio.
Berecskereki
2019. november 13. 08:22
Nem multikról van szó, így ezt felesleges témaként behozni. A kkv-ék innovatív, fejlett technológia alkalmazása szempontjából szükséges támogatási forma - ha munkaerő munkaerő megőrzésről, fejlesztésről van szó - mert növeli a magyar vállalkozások hatékonyságát. A pályázatok a kiíráskor pedig figyelembe veszik a kkv-é nagyságát. A kkv besorolásáról itt lehet tájékozódni. https://ado.hu/ado/kkv-fogalom-meghatarozas-most-meg-barki-hozzaszolhat/ "Pár hete törölték el, a sokadik EU figyelmeztetésre, a kötelező ÁFA befizetést a ki nem fizetett számlák után, vártunk rá vagy 12 évet." Hiányos a tájékozottságod. Itt tájékozódhatsz. https://ado.hu/szamvitel/ki-nem-fizetett-kovetelesek-afaja-mit-gondol-a-kuria/ A kkv tönkretétele a legtöbb esetben a vállalkozón múlik. Elég sok kkv-nak készítettem hitelkérelmet, uniós és hazai támogatású pályázatot és mindegyik még ma is jól működik.
qwrtzq
2019. november 13. 07:59
azt nem tudom miért nem te szervezel konferenciát erről
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!