A légiközlekedés lehet a jövő megoldása a dugókra

2019. december 03. 16:19

A légi közlekedés, a helikopteres, drónos utazás jelenthet megoldást – a nem túl közeli – jövőben a világ nagyvárosainak közlekedésében a forgalmi dugók mérséklésére – mondta Zsótér Márton közlekedési, infrastruktúra és energetikai tanácsadó.

2019. december 03. 16:19
null

Hozzátette, hogy a technológia feltételek már adottak, de a közlekedés szabályozására még nincs terv, és az első járművek is csak

5-10 év múlva jelenhetnek meg,

bár vannak olyan startupok, amelyek öt éven belül ígérik termékeik piacra dobását.

Biztonságos és olcsó megoldásra, az önvezető technológia alkalmazására és nagyfokú automatizálásra lesz szükség a rendszerben – mondta, és megjegyezte, hogy a  stabilabb működés érdekében a prototípusokat több rotorral látták el, az árcsökkenést pedig elektromos hajtás beépítésével érték el.

Elsősorban a 10 millió lakos körüli nagyvárosokban, Dél-Amerikában, Ázsiában jelenhet meg elsőként ez a közlekedési forma – ismertette, és példaként említette, hogy Sao Paulóban már most is napi több ezer helikopteres utazás van a repülőtér és a belváros között, tíz percre csökkentve az autóval másfél órás közlekedési időt.

A szolgáltatás egyelőre a tehetősek kiváltsága,

egy út 200-300 dollárba kerül, de egy új cég azt tervezi, hogy öt éven belül New Yorkban 70 dollárból és 6 percen belül lesz lehetséges eljutni a belvárosból a repülőtérre – mondta Zsótér Márton.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. január 07. 13:40
A 3. pont az nagyon talált! :D
KannibálTatárÚr
2020. január 07. 13:39
A nagyvárosi tömegközlekedést egyszerűen meg lehet oldani: 1. A nők maradjanak otthon a gyerekü(ei)kkel. 2. A gyerekek minden másnap menjenek csak iskolába. Az egyik nap az iskolában átveszik az újat, a másikon otthon az anyjuk felügyelete mellett megtanulják. 3. A férfiak közül csak azok menjenek munkába, akik dolgoznak is. Akik csak a fizetés kledvéért járnak be, mardjanak otthon és alanyi alapon szedjék a pénzt. Ezzel legalább 1/3-ára csökken a városi forgalom. A gyorsasága viszont legalább háromszorosára, de inkább hatszorosára nő. A városi utazásra költött pénz pedig megmarad a családoknak.
istvánkeve
2019. december 07. 19:52
Zajszint ?
atila68
2019. december 04. 16:47
Van ez a kötöttpályás közlekedés vagy mi a roseb. Messze zöldebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!