Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

Széleskörű devizaszolgáltatások a Gránit Banknál (X)

2023. december 22. 13:13

A kedvező devizaváltás már nem csak a fintechek sajátja, a hazai bankok is beszálltak a versenybe. A Gránit Bank az applikációjában élesített új szolgáltatásával nem csak a magyar konkurensek, hanem a legnépszerűbb fintech cégek ajánlatait is maga mögé utasítja a legtöbb esetben.

2023. december 22. 13:13
null

Szilveszteri utazás, vagy téli síelés tervezésekor érdemes a pénzügyekre is gondolni, hiszen mindezek az utazás és szállás költségeinek kalkulálásánál nem merülnek ki. Gondolni kell arra is, mivel fizetjük az egyéb kiadásainkat. Ha külföldre megyünk, akkor érdemes a biztonság kedvéért valutát vinni, de a legtöbb helyen már működik a bankkártyás fizetés, így nyugodtan lehet arra támaszkodni. Azonban a forint bankkártya külföldi használata nem feltétlenül kifizetődő, hiszen az árfolyam változó, és sokszor egy-két alkalommal kell devizát váltani a fizetés során, ami extra költséget jelent. A devizaszámlákkal és deviza bankkártyákkal ez elkerülhető.

A Gránit Bank például díjmentes* euró, USA dollár, angol font és svájci frank devizaszámlákat kínál, az euró és dollár számlákhoz pedig ezekben a devizanemekben bankkártya is igényelhető az első évben díjmentesen**. Akinek van már forint számlája a banknál, az néhány kattintással nyithat egyet a bank mobilalkalmazásában, akinek pedig nincs, az a forint és deviza bankszámlát egyszerre nyithat szelfivel az appban, VideóBankon keresztül, vagy személyesen bankfiókban. A deviza bankkártyát néhány kattintással az applikációban igényelhetik, ez pedig digitálisan akár azonnal használható.

A Gránit Bank által jegyzett és 5 percenként frissített kedvezményes devizapiaci középárfolyamon, díjak és egyéb költségek nélkül havi 550 ezer forintig lehet munkaidőben (banki munkanapokon 9 és 17 óra között) eurót, USA dollárt, angol fontot és svájci frankot váltani, amely a legtöbb esetben kedvezőbb, mint a fintech cégek ajánlata. Az árfolyam aznapi és múltbeli alakulását látványos grafikonon lehet követni a bank mobilalkalmazásában, és az appba épített kalkulátor azonnal megmutatja az átváltás utáni összeget.

A pénzintézet számítása szerint a devizaváltás marzsa és díja, a számlavezetési díjak és az első éves kártyadíj alapján élenjáró ajánlatcsomagot állított össze munkaidőben történő váltás esetére. A szolgáltatást a bank bármely ügyfele eléri a banki mobilapplikációban és a teljes díjmentesség azt jelenti, hogy nem kell külön csomagdíjat sem fizetnie. Munkaidőn kívüli és a limitösszegen túli devizaváltáskor a Bank az aktuális – a piaci ajánlatokhoz képest ugyancsak kedvező - számlakonverziós árfolyamon vált, szintén díjmentesen.

Aki devizában szeretné tartani a megtakarításait, az piacvezető kamatokkal kötheti le a pénzét az elérhető devizanemekben. 12 hónapos lekötés esetén az éves kamat euró betét esetén 3,25%, (EBKM: 3,25%), USA dollárnál 4,00% (EBKM: 4,00%), svájci franknál és angol fontnál pedig 1,25%, (EBKM: 1,25%). A pénz lekötése és a betét feltörése is mindössze néhány kattintás a banki mobilappban.

* Akció keretén belül 2024.12.31-ig a Gránit lakossági Deviza II EUR, Gránit lakossági Deviza II USD, Gránit lakossági Deviza II CHF és Gránit lakossági Deviza II GBP devizaszámlákra vonatkozóan a számlavezetés díjmentes.

** Akcióban keretében 2023.11.09. - 2024.12.31. között a kártyakibocsátási díj 0 EUR/0 USD

A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. A betéti szerződés részletes leírását az Üzletszabályzat és a Betétügyletek ÁSZF tartalmazza. Részletek: https://granitbank.hu/lakossag/bankszamlak/deviza/

(X)

Fotó: Gránit Bank