Fintech cégeknél is jobb deviza ajánlat a Gránit Banknál (X)

2023. november 30. 11:12

A kedvező devizaváltás már nem csak a fintechek sajátja, a hazai bankok is beszálltak a versenybe. A Gránit Bank az applikációjában élesített új szolgáltatásával nem csak a magyar konkurensek, hanem a legnépszerűbb fintech cégek ajánlatait is maga mögé utasítja a legtöbb esetben.

2023. november 30. 11:12
null

A téli szezonban sokan indulnak útnak legyen szó városnézésről, síelésről, vagy éppen az ünnepi szezonhoz kapcsolódó családlátogatásról, de a külföldi internetes áruházakban is jelentősen megnő a forgalom a karácsonyi bevásárlás miatt. Ami közös bennük, hogy egy külföldi utazás vagy más ország internetes áruházában történő vásárlás alkalmával nem forintban, hanem más ország devizájában kell fizetni. Ilyenkor a legelőnyösebb megoldás egy devizaszámla és hozzá tartozó deviza bankkártya. Nem mindegy azonban, hogy milyen árfolyamon és hogyan kerül a deviza a számlára.

A Gránit Bank által jegyzett és 5 percenként frissített kedvezményes devizapiaci középárfolyamon, díjak és egyéb költségek nélkül havi 550 ezer forintig lehet munkaidőben (hétköznap 9 és 17 óra között) eurót, USA dollárt, angol fontot és svájci frankot váltani. Az árfolyam aznapi és múltbeli alakulását látványos grafikonon lehet követni a bank mobilalkalmazásában, és az appba épített kalkulátor azonnal megmutatja az átváltás utáni összeget.

A pénzintézet számítása szerint a devizaváltás marzsa és díja, a számlavezetési díjak és az első éves kártyadíj alapján élenjáró ajánlatcsomagot állított össze munkaidőben történő váltás esetére. A szolgáltatást a bank bármely ügyfele eléri a banki mobilapplikációban és a teljes díjmentesség azt jelenti, hogy nem kell külön csomagdíjat sem fizetnie. Munkaidőn kívüli és a limitösszegen túli devizaváltáskor a Bank az aktuális – a piaci ajánlatokhoz képest ugyancsak kedvező - számlakonverziós árfolyamon vált, szintén díjmentesen.

A négy devizanemben elérhető számla 2024 év végéig díjmentes. Azok az ügyfelek, akik már rendelkeznek forintszámlával mindössze három gombnyomással megnyithatják devizaszámlájukat a banki mobilalkalmazásban. Akinek még nincs számlája, az forintszámlával együtt nyithat devizaszámlát az eBank appban egy szelfivel, vagy Videóbankon keresztül. Az EUR és USD számla mellé digitálisan elérhető, azonnal használható, és az első évben díjmentes devizakártya is igényelhető néhány kattintással.

 

(X)

Fotó: Gránit Bank