A gyerekcsinálás és Jeszenszky

2012. október 28. 16:22

Jeszenszky büszke lehet rá, hogy most a szélsőjobb, a nácik hivatkozásává vált. Gratulálunk.

2012. október 28. 16:22
Dési János
Dési János
Népszava

„A volt külügyminiszter, Jeszenszky Géza egy egyetemi jegyzete szerint a cigányok között azért sok az értelmi fogyatékos, mert gyakori a családon belüli házasság és a gyerekcsinálás. A szakmáját tekintve történész nagykövet szerint mindennek a megállapítása nem rasszizmus.(...)


Még ha empirikusan igazolható lenne esetleg Jeszenszky állítása, akkor is érdemes lenne megnézni, más hasonló szociális körülmények között lévő embercsoportokban miként van ez - mielőtt leszögeznénk, ez egy cigány tulajdonság. Nem. Ez nem roma tulajdonság. Hanem egy vaskos, undorító előítélet - amelynek semmiféle igazolása nincsen. Jeszenszky büszke lehet rá, hogy most a szélsőjobb, a nácik hivatkozásává vált. Gratulálunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. október 29. 08:23
Havas cigány apák által megrontott gyereklányokról beszélt videó blogjában. Neki lehet? Jeszenszkynek nem?
trust
2012. október 29. 07:07
Ez az idióta költözzön Ózdra, majd ott megtudja, mi a magyarok istene!
kzoltan111
2012. október 29. 05:21
Még olyan hetedikes-nyolcadikos lehettem,velünk járt egy töbszörösen bukott cigány fiú.A szánkópálya alján volt a közkút.Egyszer csak megjelent a fiú anyja,mivel elég messze voltunk tőle kiabált neki"Jóska ha hozol vizet ba...!
Swastika
2012. október 29. 00:42
Hülye Dési...Annyira szánalmas, megint nácizik.. Guillaume Faye, a tőle megszokott éleslátással elemezte ki a jelenség mozgatórugóit, megállapítva, hogy „miközben napjainkban a nácizmus már csak marginális pária-létre korlátozódik, annál bujábban tenyészik a baloldal mazochista fantáziájában”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!