Azért a föld az úr

2013. július 03. 11:02

Amikor a Fidesz a magyar föld és a magyar gazdák megvédéséről beszél, akkor nem egyszerűen hazudik, hanem a visszájára fordítja a valóságot.

2013. július 03. 11:02
Szabó Rebeka
NOL

„Ha a kormány és a politikai osztály valóban meg akarná óvni a földet, lehetőséget kellene biztosítania a családi gazdálkodóknak. Ehelyett egyfajta nagykoalícióban erősítik tovább bal- és jobboldali kormányok a nagybirtokos rendszert a helyi gazdák kárára, méghozzá nem kispályás módszerekkel: állami gazdaságok privatizációjától az állami földbérlet-pályázatokig. Utóbbiakba kódolt visszaélésekről, a helyi gazdák kisemmizéséről, a panaszosokkal szemben az állam intézményeinek maffiaszerű fellépéséről sok szó esett már – ezeket a viszonyokat rögzíti a földtörvény, a jelenlegi földhasználó előjogaival, a birtokmaximum alóli kivételekkel. Ez az együttműködés nem a versenyképességről és nem is a vidék felemelkedéséről szól, hanem egy új, politikaközeli nagybirtokosréteg létrehozásáról.

Ezen tulajdonosi réteg prominenseinek egy jelentős része Szingapúrban, Svájcban vagy Luxemburgban könyveli (és költi) el a magyar mezőgazdaságban szerzett jövedelmét. Náluk lenne biztonságban a magyar föld a bábonymegyeri, kajászói, alcsútdobozi gazdák helyett? Rájuk kellene bízni a magyar élelmiszer-ellátást, amikor döntően agrártőzsdei termékeket állítanak elő, jórészt exportra? Az ő kezükbe kellene letenni a magyar vidék jövőjét, mikor sem munkaadóként, sem szomszédként nem lehet számítani rájuk? A nagyüzemi technológiák, a gépek és vegyszerek alkalmazása emberek helyett őrizné meg a természeti erőforrásokat, a talaj termőképességét, a táj értékeit, amelyek a hosszú távú termelést teszik lehetővé?

Amikor a Fidesz a magyar föld és a magyar gazdák megvédéséről beszél, akkor nem egyszerűen hazudik, hanem a visszájára fordítja a valóságot: pontosan a jelenlegi kormánypárttól kellene megvédeni a földjeinket, a falvainkat és a magyar mezőgazdaságot. Amikor viszont a liberális közgazdászok a nagyüzemi gazdálkodás mellett foglalnak állást, akkor egy monopóliumokra épülő, versenyt kiiktató rendszert akarnak működésbe hozni. Az igazi piacellenesek a monopólium oldalán állók – márpedig a magyar földreformok akár jobbról, akár balról érkeztek, eddig ebbe az irányban tartottak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. július 03. 15:27
Picinyem,olyan butácska vagy,hogy azt jobb helyeken már hülyeségnek neveznék.
gudmen
2013. július 03. 14:54
fidesz szavazoként, földre pályázoként mondom..a lány igazat beszél..egy kapaháritásnyi földet nem kaptak a környéken az 1600 HA állami földböl a gazdák...idegen, soha nem látott emberek jelentkeztek be a cégeikkel és adták be az igényüket..a legtöbb amit értünk tettek a fideszes potenták, hogy megsugták ne add be a pályázatod legalább azt a pénzt megsporolod..nyerges-csányi-leisztinger-gráf olichgarhák nyulják le a földeket a 320 euros hektaránkénti támogatásért...fejünk felett megegyezve nagykoalicioban..
pártokalatti
2013. július 03. 14:53
Mondja ezt az ősmagyar Rebeka...b+ a jó kurva ! anyádat! Cafat.
Next adósság
2013. július 03. 13:33
Ugyan már, inkább Eszed Vóna Lisa! Prutty!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!