Ma csalás, holnap...?

2013. szeptember 30. 19:48

Ismét kiderült, hogy a bírák változatlanul csak a törvényeknek alárendelve és legjobb lelkiismeretük szerint teszik a dolgukat.

2013. szeptember 30. 19:48
Lencsés Károly
NOL

„Ismét kiderült, hogy a bírák változatlanul csak a törvényeknek alárendelve és legjobb lelkiismeretük szerint teszik a dolgukat. A törvényszék két választási szerv döntését is felülírta, és a »gyanús« körzetben – a tömeges fuvarozásra tekintettel – a szavazás megismétlését rendelte el. Az élet tehát visszatért a rendes kerékvágásba.

Kérdéses, hogy mi történik majd 2014-ben, mert az új választási eljárási törvény arra nézve nem tartalmaz útbaigazítást, melyek azok a tilalmazott módszerek, amelyekkel a pártok nem élhetnek a választók befolyásolása érdekében. Ez a jogállamiság újabb próbája lesz, hiszen kizárólag a törvényben megfogalmazott alapelvekből lehet kiindulni, és ezek között szerepel a választás tisztasága és önkéntessége, az egyenlőség vagy a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elve is. De csak így általánosságban. Baján mindezt nagyjából figyelmen kívül hagyták.

A választási bizottságok függetlensége kapcsán továbbra is aggályok merülhetnek fel, hiszen azok változatlan szabályok szerint állnak fel, ráadásul a Nemzeti Választási Bizottságba a parlament már öt helyett hét tagot delegál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2013. szeptember 30. 22:01
Ezeknek az csalás hogyha megismétlik a választásokat..
k33
2013. szeptember 30. 20:58
Kari!Ezt a módszert ti vezettétek be, 2002-ben, és még ez volt a legenyhébb a többi választási trükk között! A bíróságok pedig!..... inkább nem mondok semmit!
jumanji
2013. szeptember 30. 20:42
Az lenne csak nagy szám hogy a megismételt választáson megint a Fidesz nyerne, második pedig a Jobbik lenne!!
puszika
2013. szeptember 30. 20:37
Várd meg a végét Lencsési! Addig csak az agyad koptatod. Ami ugyan nem baj, de felesleges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!