Paradigmaváltás a civil társadalommal

2013. december 26. 16:54

Az Orbán-kormány úgynevezett unortodox gazdaság- és társadalomfilozófiája nem más, mint a szükséges paradigmaváltás egyik lehetséges kísérlete egy szuverén nemzetállamon belül.

2013. december 26. 16:54
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

„Csak a civil társadalom, a közjó és a közösségi értékek iránt elkötelezett állampolgárok szervezett csoportjai azok, amelyek képesek az állam segítségére sietni és az állammal együttműködve megvédeni a nemzeti szuverenitást és a demokráciát.

Az Orbán-kormány úgynevezett unortodox gazdaság- és társadalomfilozófiája nem más, mint a szükséges paradigmaváltás egyik lehetséges kísérlete egy szuverén nemzetállamon belül.

Ennek a modellnek a sikere viszont éppen azon múlhat, hogy immáron látványosan elindult egy civil mozgás Magyarországon – többek között a Civil Összefogás Fórum, a Békemenet és a CÖF által elindított Szellemi Honvédelem révén –, amely az állam kísérletét nem alárendeltként, hanem egyenrangú partnerként támogatja és segíti, illetve önmaga is e modell alkotórészévé válik.

Zárásul csak annyit: a két világrendszert elválasztó berlini fal nyugati oldalán 1989. november 9-éig, a fal ledöntéséig ott éktelenkedett egy felirat: »Keletről nem jön semmi új.« Akkor és addig ez így is volt.

Lehet, hogy ez is változik?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hapci
2013. december 27. 20:44
Szegény Fricz, okos sose volt, nyaloncnak pont alkalmas. A CÖF, mint paradigmaváltás... hahaha... ez a Fidesz hazafias népfrontja. Most nem Losonczy elvárs előtt menetelnek, hanem Bayer seggtárs mögött.
kjkj945
2013. december 27. 15:00
paradinkaváltás akkor lesz, ha friccek eltűnnek a látótérből!!!
potyka
2013. december 27. 08:29
Olyan "békemenet" vezér figurája ez a fricc amelyik szónoka "Orbán" állandóan harcban áll és erre biztatja az ezen résztvevőket, akik éljenzéssel és tapssal díjazzák minden gondolatát. Mi ez ha nem tömeges tudathasadás? :DDDD Brekimenetes idióta birkák, cseréljétek a nevetek háborúmenetre! :DDDDD
becike4
2013. december 27. 08:00
Nem pRadigmát, hanem párttagságot váltottatok, seggnyaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!