Fejtőt szavazni hívják

2014. február 22. 09:23

Apró tévedés, de hát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, hogy a névjegyzékbe vételről szóló értesítést nem a Kerepesi temetőbe kézbesítették, hanem a XI. kerületbe.

2014. február 22. 09:23
Lendvai Ildikó
Népszava

„Elképesztő hírt olvastam a Facebookon. Vagy reménykeltőt? Döntsék el! Törzsök Erika, Fejtő Ferenc jóbarátja írta: »Örömmel értesítek mindenkit, hogy Fejtő Ferenc, szül. 1909 Nagykanizsa, meghalt 2008 Párizs, akinek állandó bejelentett lakása nálunk volt Budapesten, ma, 2014. február 14-én megkapta az Értesítőt a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Tudjuk, minden szavazatra szükség van az Orbán-kormány megbuktatásához. Nem kétséges, Fejtő Ferenc tudja, mi a teendője.«

A Népszava tiszteletbeli főszerkesztőjének örökül hagyott voksában én sem kételkedem. Ezért nevezem a hírt akár reménykeltőnek is: a kormányzatnak minden ellenkező jel ellenére mégiscsak fontos Fejtő Ferenc véleménye. Örülök, hogy benne van a névjegyzékükben. Igaz, szemben Radnóti Fannival, ő saját halottja volt egy kormánynak - persze nem a mostaninak, hanem a 2008-asnak. Miniszterelnök mondott gyászbeszédet a temetésén - persze nem a mostani, hanem a 2008-as. Apró tévedés, de hát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, hogy a névjegyzékbe vételről szóló értesítést nem a Kerepesi temetőbe kézbesítették, hanem a XI. kerületbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. február 23. 10:55
"...Örömmel értesítek mindenkit, hogy Fejtő Ferenc, szül. 1909 Nagykanizsa, meghalt 2008 Párizs,..." Legszebb öröm szociéknál a káröröm, de azért ez mégiscsak durva.
tango47
2014. február 22. 21:27
Ha jól belegondolok, meg kellene előre kérdőjelezni a választások tisztaságát egy ilyen skandalum esetén! Ilyenre egy igazi demokráciában nem kerülhetne sor!
puszika
2014. február 22. 20:48
Asszonyom! Ön egyre többet felejt/jó,jó a kor,de akkor legalább ne írjon/. Tucatszám tudnék mondani neveket,akik 2006-ban megkapták az értesítőt.Érdekes módon azokat sem a temetőbe postázták,hanem valamikori címükre ,pedig akkor már elhunytak.S ezt az önök által kinevezett Választási Bizottság ügyintézte! Na erre kössön gombot!!!
mustármag
2014. február 22. 18:46
Nem bír magával. És nem elégedett a kartársaival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!