Kollaboránsok kora

2014. június 07. 09:58

Lázár különféle ügyekben előadott emlékezetes magyarázatait eddig is erős fenntartásokkal fogadta a józanabb közvélemény. Ezért kockázatos vele egy gyékényen árulni.

2014. június 07. 09:58
Mészáros Tamás
Népszava

„A Magyar Telekom áthárította a felelősséget az Origo Zrt.-re; mondván, hogy »a médiában vitatott személyi döntést« az a menedzsment hozta, amelynek "az Origo.hu szerkesztőségének függetlenségét mindenkor biztosítania kell". Mármost ez kissé komikusan hangzik, mert az Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa tudvalevően a Magyar Telekom, ezért kevéssé életszerű, hogy az a bizonyos menedzsment tőle teljesen függetlenül dönt az Origo.hu főszerkesztői posztjáról. A mosakodás tehát  miszerint »a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Magyar Telekomra semmilyen nyomás nem nehezedett a kormányzat részéről«  a legkevésbé sem oszlatta el a kancelláriával való együttműködés gyanúját.

Legfőképpen azért nem, mert maga Lázár is ugyanezt állítja. Márpedig az ő különféle ügyekben előadott emlékezetes magyarázatait eddig is erős fenntartásokkal fogadta a józanabb közvélemény. Ezért kockázatos vele egy gyékényen árulni, és ezt most a Magyar Telekom is megtapasztalhatja. Előbb kellett volna elgondolkodnia a cég vezetésének, vajon okos dolog-e közvetlenül a Lázár számára kényelmetlen közlések után  s egyáltalán, ebben a politikai helyzetben  eltávolítani az Origo.hu vezetőjét. Tudhatták volna, hogy túlságosan is nyilvánvaló lesz a döntés motivációja - és hát nem is adták semmi más indokát.

Bár mitagadás, azt akár értékelhetjük is, hogy nem próbáltak előállni valami kamuflázzsal. Hogy eljárásukat nem igyekeztek mondjuk Sáling Gergő nyilvános lejáratásával menteni. Inkább mintha arra számítottak volna, hogy a közvélemény megérti, nem volt más választásuk. Hiszen mára mindenki felfogta, mi folyik a médiában és a közélet más színterein. Végtére nem múlik el nap, hogy ne jönnének hírek a sajtószabadság elleni kormányzati merényletekről, meg persze azokról a közvetett »ráhatásokról«, amikor nem éppen valamely új törvény csap le a kiszemeltekre, hanem csupán egyik-másik intézmény avagy vállalat engedelmeskedik a felsőbb ukáznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. június 08. 11:56
Újságíróklub - az érdekldés hiánya miatt - GAME OVER!
justiceforhungary
2014. június 08. 09:54
sípálya két oldalán erdő
Berecskereki
2014. június 08. 07:43
Mama, forradalom van! Nem találom a Rákóczi pisztolyt!
pkarcsi
2014. június 07. 17:31
Te nepofázz Lázárról.A kisujáig sem érsz fel tudásban, észben,hitelességben.Lázár nem lop régi fegyvereket,mint te,nem nyulta le Pécs városát 100 millóval,nem szállta meg az alja tv-t családostúl.Ugy se sokáig jár még az a komcsi pofád,hisz a zsidótv is kirugott,mint a macskát,farkánál fogva szarni,szarrágó haverjaiddal eggyütt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!