Nyílt levél az igazságügyi miniszternek

2014. július 09. 12:38

Az adatvédelmi biztos függetlensége nem a tisztséget betöltő személy előjoga, így a függetlenség megsértése sem az ő személyes sérelme.

2014. július 09. 12:38
Majtényi László, Szabó Máté Dániel, Pardavi Márta
TASZ

Tisztelt Igazságügyi Miniszter Úr!

Pontosan három hónappal azután, hogy az Európai Unió Bíróságának ítélete szerint Magyarország az adatvédelmi biztosi megbízatás idő előtti megszüntetésével megsértette az uniós jogot, közleményben dr. Jóri Andrástól, az eltávolított adatvédelmi biztostól elnézést kért.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a független adatvédelmi biztosi intézményhez nem dr. Jóri Andrásnak, hanem Magyarország polgárainak volt joga. Az adatvédelmi biztos függetlensége nem a tisztséget betöltő személy előjoga, így a függetlenség megsértése sem az ő személyes sérelme. Az adatvédelmi biztos függetlenségének megsértésével a magyar polgárok azt a jogát sértette meg a magyar állam, hogy információs jogaik védelme felett független védnök őrködjön.

Ennélfogva az, hogy dr. Jóri Andrástól elnézést kér és sajnálatát fejezi ki, elégtelen lépés. Jogaik megsértéséért minden magyar állampolgártól kell elnézést kérnie.

A jogsértést a sajnálkozás kifejezése egyébként sem orvosolja, ehhez a függetlenségében megsértett intézmény helyreállítása lenne szükséges.

Budapest, 2014. július 9.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. július 09. 20:19
A Majtényi mitől független?!
fogd a pénzt és kuss
2014. július 09. 17:56
senki nem mondta ki azt h az új rendszer ne lenne független. csak a régi szétkúrása nem volt kellően megindokolva. ettől persze még indokolt lehetett. volt is sztem. a cikk írói meg balfaszok.
pkarcsi
2014. július 09. 16:58
Vén liberális csótány.Vegyél példát Kolláth kollégádtól,vonulj vissza,had tisztuljon a közélet.Agyadon maradandó sebeket ütött a vöröscsillag.
puszika
2014. július 09. 15:54
Nem kell csűrni-csavarni Majtényi úr! Ja,hogy a felszínen kell maradni.Mondjuk így is lehetne,de ez már nagyon nyögvenyelős. A tengerfuvarozási jogszakértés nem fizetne jobban?Hiszen annyi tenger meg óceán mossa hazánk határait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!