Kakaós tejtábla

2014. október 02. 09:34

A boltokban végre megjelenő nyugati holmik mintha egy cseppet maguk is elkajlásodtak volna. Csak a márkanév és a kinézet ugyanaz – sokszor volt ez az ember érzése, és sokszor ez ma is.

2014. október 02. 09:34
Erdősi Csaba
MNO

„Szlovákiában egy 2011-es, az EU pozsonyi képviselete által finanszírozott vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy nem a fogyasztók érzékszerveiben van a hiba, hanem az a helyzet, hogy egyes multinacionális vállalatok a nyugat-európaihoz képest valóban eltérő minőségű termékeket szállítanak az új uniós tagállamokba. (...)

A 2011-es jelentést annak idején átadták az unió illetékes biztosának, hogy használja belátása szerint. Eddig nem tűnt fel, hogy bárhogyan is használta volna. Szlovákia ezért azzal az ötlettel állt elő, hogy a minőségvizsgálatokat a visegrádi négyek szintjére kellene emelni, hogy azután közös megállapításokkal, együtt fordulhassunk Brüsszelhez. Remek ötlet, és csak remélni lehet, hogy az ügyben az összefogás sikerül.

A jelek szerint ugyanakkor pont a magyar agrártárca kelletlenkedik, legalábbis nehéz másként értékelni lapunknak adott nyilatkozatukat, amely szerint nem olyan nagy probléma, ha más »recept« szerint készül például egy német és egy magyar vásárlónak előállított termék, és hogy nem minden esetben takar minőségi különbséget az eltérés.

Lehet, hogy így van, de az internetes fórumok tanúsága szerint a vásárlók nem így érzik, és nem csak az élelmiszerekre vonatkozóan. Különösen sokan panaszkodnak például a Nyugat-Európában, illetve a Magyarországon ugyanazon márkanév alatt árusított mosóporok közötti különbségre – aligha az ízlésbeli eltérés okán. Jöjjön csak az a közös vizsgálat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. október 02. 13:00
A fűszertől a gyógyszerig, a műanyag palacktól az édességig egy csomó mindenben a hitvány minőségűt küldik ide, mondván „Kelet-Európában” jó az is.
TAVIROZSA
2014. október 02. 13:00
Azért ez nagyon komoly téma, én szeretném ha M.o.-on az Ausztriában kapható minőséget árulnák. Sajnos a dobozokon lévő felirat, nyelv mindent elárul.Valahogy itt a SL, Bl, RO.PL és nem AU é D pláne LX kiszerelés kapható, vajon miért ? Csak nem más a minőség? A MILKA csoki viszont mindenhol egyforma, finom !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!