Az új kötelezettségszegési eljárás margójára…

2014. október 17. 14:29

Nálunk nem divat megművelni a más ország földjét. Az olyan fura. Az olyan, mintha elvennénk valaki más csaját.

2014. október 17. 14:29
Miért Rigó
Tutiblog
„Andra Rupprechter osztrák földművelésügyi miniszter – nyilván állami felhatalmazással – többször is lobbizott az osztrák gazdák érdekeiért az Unióban. Herr Rupprechter úgy gondolja, hogy a Magyarország gazdag ország, csak a magyarik lusták benne, és hogy az ő országában meg sok a szegény, de dolgos Jürgen, Fritz meg Udo, akiknek joguk van megművelni a magyar földet a bamba magyarok helyett.  Úgy tűnik ezt az Unijó is hasonlóképpen gondolja, mert kötelezettségszegési eljárást indított a magyarik ellen, így most Magyarország a legnagyobb gátja a tőke szabad áramlásának. Idehaza persze nem értjük ezt a szabad tőkeáramlás dolgot, mert nálunk nem divat megművelni a más ország földjét. Az olyan fura. Az olyan, mintha elvennénk valaki más csaját. (...)

Az Unijó által most betámadott földtörvény még mindig a nagygazdaságoknak kedvez, arányuk hivatalosan 50%-os (valószínű jóval magasabb) a kis és közepes gazdaságokhoz képet. Ennek köszönhetően, bár 100 hektár földön 25 embert lehetne foglalkoztatni (persze akár többet is), a magyari föld jóval kevesebb embert tart el. Az ilyen tulajdoni állapot tulajdonképpen épp az amerikai típusú monokultúrás termelésnek kedvez, mondhatni mi szélesre tárt combokkal várjuk a szabadkereskedelmi egyezmény megkötését.

Innentől meg igazából mindegy, hogy magyar expártitkár földbárók, fideszhaverok, osztrák nagygazdák, vagy ismeretlen tulajdonosi hátterű vállalatok birtokolják és művelik a földet, mindegy mit mond az Unijó, mindegy mit erőszakolnak ránk. Mert a jelenlegi helyzet tökéletesen idegen Magyarország adottságaitól és képességeitől. Miért nincs egységes földművelési koncepció? Miért nincs semmiféle büszke kiállás a magyar termények minősége és változatossága mellet?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2014. október 17. 22:29
"Nálunk nem divat megművelni más ország földjét"--igen? ezt tudják azok a magyar földtulajdonosok akik Romániában erdészetet tulajdonolnak meg szántóföldet?------------amúgy meg ez az írás úgy hülyeség ahogy van. Egy ezerfős hizlaldát lehet száz emberrel is működtetni meg kettővel is. Na melyik lesz gazdaságosabb? Igaz eltarthat száz embert de mindenki csak 40-50 ezer forintot kereshet hat egyáltalán kaphat annyit. 100 hektáron 25 ember! ha szántóföldi művelés van két-három ember simán elboldogul vele.
=nessuno=
2014. október 17. 15:39
Ha volna kurázsi a magyar AB-ban, akkor maga semmisítené meg a visszamenőleges haszonélvezeti szabályozást. Egyébként főleg magyaroknak fog fájni (nem osztrákoknak, németeknek), hogy egy vagyoni értékű jog, amit jogszerűen alapítottak valamikor csak úgy megy a kukába...
Box Hill
2014. október 17. 15:15
A Wikipaedia szerint felsorolt 15 gyarmatosító hatalom közül 10 az Európai Unió tagja (EU): Nagy Britannia EU Franciaország EU Spanyolország EU Portugália EU Hollandia EU Németország EU Belgium EU Dánia EU Olaszország EU Ausztria EU – nem tengerentúli gyarmatosító Törökország – nem tengerentúli gyarmatosító Oroszország Japán Kína USA Akik hozzászoktak más földjének az elkommunizálásához, azokkal nehéz lesz erről tárgyalni.
trespass
2014. október 17. 14:59
"nálunk nem divat megművelni a más ország földjét" LOL! Ez mekkora hazugság már!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!