Ki szivárogtat a kedves Hír TV-nek?

2014. december 05. 10:23

Az aktívan fellépő állampolgárok számíthatnak arra, hogy a hatóságok jelenleg is gyűjtögetik róluk az olyan információkat, amikről azt feltételezik, hogy kellemetlen helyzetbe lehet vele hozni valakit.

2014. december 05. 10:23
Hidvégi Fanny
A TASZ jelenti

„Valaki különleges személyes adatát elsősorban akkor szabad mások tudomására, hozni,  ha ehhez az érintett írásban hozzájárul. Az, hogy a »botrány« kirobbanása után Várady nyilvánosságra hozta az iratokat természetesen nem tekinthető az eredeti nyilvánosságrahozatalhoz való hozzájárulásnak. Kivételesen törvény is elrendelheti, hogy az érintett hozzájárulása nélkül kezeljenek ilyen adatokat. A történetben szereplő bűnügyi személyes adatokat kizárólag állami vagy önkormányzati szerv kezelheti.

A legfontosabb kérdés az, hogy vajon melyik állami szerv kezelhette azt az adatot, és honnan szivároghatott ki, hogy Várady ellen csekély mennyiségű kábítószer (pontosabban 0.19 gramm növényi ágvégződés) miatt eljárás volt folyamatban 2003-ban, amelyben 2004-ben az ügyészség a vádemelés elhalasztásáról határozott, majd 2005-ben a büntetőeljárást megszüntette az eredményes elterelés miatt. Az ügyben a következő hatóságok jártak el: Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség. Bírósági szakba az eset sosem került.

Várady Zsoltot a TASZ ügyvédje képviseli ügyében, amelyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultunk. A beadványunk nem arra irányul, hogy a Hír TV magatartását vizsgálja a Hatóság. Ezzel szemben azt indítványoztuk, hogy a NAIH vizsgálja ki, hogyan kerülhetett sor a különleges személyes adatok jogellenes kezelésére, továbbítására. A különböző jogszabályok szerint a bűnügyi nyilvántartásban 2008 után már nem szerepelhettek volna ezek az adatok, de a rendőrségnek még van jogi alapja az adatkezelésre és a nemzetbiztonsági szolgáltatokat sem lehet kizárni egy olyan ember érintettsége esetén, aki az iwiw tulajdonosa volt, jelenleg pedig közszereplőként kormányellenes tüntetések szervezője és szónoka.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. november 01. 20:40
Kedves Fanni! A tiszta múlt sokat segíthet.
Zokni
2015. január 19. 18:56
"...zsidó vagy?" - kérdi. Ilyen kérdésekhez fűzze a saját nevét. Mert különben egy bunkó szemét poloskának kell minősítenünk. Akit éppen ezért külön is megdicsérhetünk, hogy sikerült a csatornából kibugyognia ezt az ocsmányságot. Mindenkit a saját képességei szerint kell jutalmazni. Önnek ezért jár egy ünnepélyes, közösségi eltaposás. Gratulálunk!
SwordFish
2015. január 19. 18:55
Imádott USÁ-tok amilyen módon gyűjti az adatokat, az persze tök rendben van. :-) Álszent banda! >:-))
Berecskereki
2015. január 19. 18:51
A TASZ jobban tenné, ha foglalkozna az USA 7750-es elnöki proklamációjával, André Goodfriend megnyilatkozásával mert sérti az emberi jogokat, mivel nem ad lehetőséget a jogorvoslatra, a vád elleni védekezésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!