Idegen ügynök

2014. december 08. 10:54

Semmi okunk feltételezni, hogy a mindenkori uralkodó oldal nem próbálja a saját ideológiáját adóforintokból, féltitokban letolni a társadalom torkán.

2014. december 08. 10:54
Pintér Krisztián
A szabadság filozófiája

„Tehát nagyon is elképzelhető az, hogy külföldről támogatnak társadalomformáló erőket. Emellett viszont az is igaz, hogy itthonról is. Semmi okunk feltételezni, hogy a mindenkori uralkodó oldal nem próbálja a saját ideológiáját adóforintokból, féltitokban letolni a társadalom torkán. A mi szempontunkból annak nincs sok jelentősége, hogy miféle politikai szervezet veszi meg a véleményformálókat kilóra. (...)


Emiatt az egész idegen ügynök kérdés jelentőségét veszíti. Nem azt akarjuk tudni, hogy ki kit támogat. Nekünk csak annyit kell tudni, hogy az adott irány jó vagy rossz. Egyetlen lehetőségünk van arra, a rossz irányokat elkerüljük: ha felismerjük. Ha képesek vagyunk különbséget tenni helyes és helytelen elvek között, morális és amorális eszmék között. Ha nem csatlakozunk semmilyen törzshöz, klubhoz külsőségek, vagy »coolság« alapján. Ha nem nyelünk le megrágás nélkül bármit. Ha olyan tetteket szorgalmazunk, ami az emberek együttműködését könnyíti, ellentéteiket feloldja. Ha olyan gondolatokat terjesztünk és keresünk, amik a megértést segítik. Akkor ugyanis teljesen mindegy, hogy ki fizet egy alapítványt, mozgalmat vagy szakszervezetet. Akkor pusztán a tevékenységük és az ideológiájuk alapján be tudjuk azonosítani, és el tudjuk utasítani az öngyilkos, destruktív, civilizálatlan irányzatokat. Akkor, is ha külföldről jönnek, és akkor is, ha itthonról, akkor is, ha fizeti őket valaki, és akkor is, ha nem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. december 08. 15:42
Ez a legény tényleg ennyire naiv, vagy csak tetteti?
paraklétosz
2014. december 08. 13:43
"Nekünk csak annyit kell tudni, hogy az adott irány jó vagy rossz." - Ezt ki dönti el? Amelyikre az egyik fél azt mondja, hogy menybevezető, a másik olvasás nélkül vágja rá: erre a pokolba jutunk.
Ouroboros
2014. december 08. 13:16
That's all there is.
Antigoné
2014. december 08. 13:14
Megy a szétkenés ezerrel megint. Már hogyne lenne fontos tudni, kik és miért állnak egy-egy "civil" szervezet mögé, esetleg hoznak létre ilyeneket? Természetesen nagyon nem mindegy, milyen érdekérvényesítő ereje van egy-egy mozgalomnak, és ez manapság -tetszik,nem tetszik- jórészt pénzkérdés is. Tehát: elemi érdekünk, hogy igenis nagyon megnézzük: mely országok (alapítványok, egyesületek stb.) és milyen céllal "védik a magyar demokráciát".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!