A félszemű Iustitia

2015. január 23. 14:30

Ha valaki azt hiszi, hogy az a színjáték még egyszer előadható, hogy a korrupció csak az ellenzéki enklávékban virágzik, és az ország többi része hótiszta, egészséges és jó illatú, az téved.

2015. január 23. 14:30
Hont András
Hont András
hvg.hu

„Dicséretes, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség ennyi energiát fordít a közélet tisztaságának megőrzésére. A jogállam érdeke ugyanis azt kívánja, hogy legyen bármennyire bagatell az összeg, pitiáner az ügy, érdektelen a terhelt, az eset kerüljön kivizsgálásra, a bűnös megbüntetésre. Akkor is, ha történetesen ellenzéki, és ha az eljárásnak lehet olyan optikája, hogy a hatalom lecsap kritikusaira.

Azonban a Hiszékeny-ügyben (és egyéb ügyekben) megmutatkozó dicséretes bűnüldözői buzgalom nem minden esetben keríti hatalmába az illetékes szerveket. És ez látszik is.

Konkrétabban és minden leírt szóért vállalva a felelősséget: ha valaki azt hiszi, hogy az a színjáték még egyszer előadható, hogy a korrupció csak az ellenzéki enklávékban virágzik, és az ország többi része hótiszta, egészséges és jó illatú, az téved. Ennek eljátszásához már nem csupán Hiszékenyekre, de nagyszámban hiszékenyekre is szükség volna, azokból viszont egyre kevesebb van. Sőt, minden ilyen föllépés, meggyanúsítás csak az ezzel ellentétes képzetet erősíti. Akár ártatlan Hiszékeny Dezső, akár bűnös, a közvélemény nem fog mást gondolni a szocialistákról és utódszervezeteikről, csak egyre kevésbé érdekli már ez. Akár elítélik a volt alpolgármestert, akár fölmentik, a többség azt kérdezi majd az igazságszolgáltatás szereplőitől, hogy hát, ti máskor hol voltatok.

A túlnyomó többség látja a semmiből kinövő villákat, a méregdrága öltözékeket, a kikötőket, az órákat, az elkerített földeket, elorzott boltokat, értesül a külföldi magániskolákról, a luxusutakról, a vadászatokról, arról, hogy nem ötmillió, hanem annak az ezerszerese, tízezerszerese párolog el alkalmanként. Tudnak erről a kormánypárt elszánt védelmezői közül is sokan, csak valamiféle perverz gyönyört okoz nekik, ha az övéik lopnak, az ellenségeket pedig jól megbüntetik – elég szánalmas élet, de ők választották, nem szólok bele. Ám azt ők se hiszik, hogy ez jogállami működés lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. február 13. 15:24
Hont András és Cimborái az ATV-ben! Meggágyultak! A kutya sem tudja, kik is, és szemmel látható, hogy a Simicska-Orbán sztorival akarják saját magukat ismertté tenni! Csúnya hülye gyerekek csupán.
indiáner
2015. január 24. 18:21
Matolcsynak köszönhetően pénzügyileg kevésbé szívnak le minket. A pártok mögötti másodvonal viszont lényegében ugyanaz. Nagyjából ennyit a korrupcióről.
Peter8811
2015. január 23. 17:22
"A félszemű Iustitia" Csak nem ott volt a parlamentnél Iustitia amikor gumilövedékkel lövettettétek a népet, Bandi bácsi?
oskar
2015. január 23. 16:15
Fiatal még a szerző, ezért nem tudja, hogy a legnagyobb korrupciók akkor folytak amikor éltanulói voltunk az USA-nak. Vagyis a nyolcvanas évek vége és a kilencvenes évek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!