Magzat, mint rákos daganat: Az EP szerint a terhesség „betegség”

2015. március 09. 08:33

A megfogalmazás kapcsán jogos a megrökönyödés, ha belegondolunk, hogy ezek szerint az abortusz akkor szükséges, ha egy nő „reproduktív egészségkárosodásként” éli meg a teherbeesést.

2015. március 09. 08:33
ringtone
Vigyázó blog

„Március 9-én tárgyalja, rákövetkező nap pedig már szavaz is az Európa Parlament az abortuszhoz való jogot támogató állásfoglalásról. A tervezetet már másodszor próbálják elfogadtatni, a kritikusok közösségi szintű kampányt indítottak azért, ne lehessen egészségkárosodásnak minősíteni a terhességet. Te is tiltakozhatsz a Citizengo petíciójának aláírásával! (...)

A cél nyilvánvalóan, hogy egy központilag kiadott határozat értelmében, a tagállamok is kötelesek legyenek a nőknek a terhességmegszakításhoz, valamint a fogamzásgátláshoz való jogát elismerni, és az oktatási tananyagot ennek a kérdéskörnek is alávetni. Világos tehát, hogy amennyiben egy ország eddig nem fogadta el, vagy nem elég világosan  jelezte, hogy a nők számára ezeket a jogokat biztosítják, akkor ezentúl ez kötelező érvényű legyen rájuk nézve is, mindemellett pedig már az iskolákban kezdődjön el az erről való párbeszéd, valamint a jogok megismertetése. (...)

A megfogalmazás kapcsán jogos a megrökönyödés, ha belegondolunk, hogy ezek szerint az abortusz akkor szükséges, ha egy nő »reproduktív egészségkárosodásként« éli meg a teherbeesést. 

Mindemellett viszont rendkívül ellentmondásos a jelentés kapcsán, hogy míg az egyik pontban az óvodák hiányát, illetve a férfiak szülési szabadságának előmozdítását ecseteli, később már a terhesség megszakításhoz, tehát egy »életmegszakításhoz« való jogot szorgalmazza.

Ez a kérdéskör, vagyis az abortusz engedélyezése, ahogy ezt már egyszer szavazás útján az EP kinyilvánította, a tagállamok hatáskörébe tartozik. Ennek kapcsán nem szükséges egy központilag meghatározott irányelv meghatározása, sem annak kierőszakolása!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. március 09. 14:25
Hogy milyen undorító szutyok ez az egész EU... broááá Ünnepelni fogom pusztulását.
pierre bayle
2015. március 09. 10:28
Elolvasva a kommentjeiteket, az az ember benyomása, hogy nem vagytok igazából vitaképesek, mert nyilvánvalóan árnyakkal hadakoztok, csúsztattok (ld. fentebbi hozzászólásomat), nem vagytok képesek/nem akarjátok még azt sem megérteni, hogy mire szolgál ez az egész. Pedig ezekről tényleg kéne értelmesen beszélni.
improduktiv
2015. március 09. 09:34
Az utolsó európai fehérember meg oltsa le a villanyt!
thymian
2015. március 09. 09:25
Németországban nagyot léptek "előre" a saját szaporodásuk leállításában. Az esemény utáni tablettát már vény nélkül meg lehet venni a gyógyszertárban. Igaz, az orvosok nem értenek egyet vele, de a politikusok úgyis mindent jobban tudnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!