Kedves jobboldali publicista barátaim és felebarátaim!

2015. szeptember 07. 14:22

Nem az orrotok alá kívánom dörgölni, mert nem tehettek róla személy szerint, de a magyar állam semmiben nem felel meg a konzervativizmus eszméinek. A ti felelősségetek is azonban, hogy ezt kimondjátok, mert ENGEM nem fog meghallani a kormány.

2015. szeptember 07. 14:22
Babarczy Eszter
Facebook

Kedves jobboldali publicista barátaim és felebarátaim!

Egy szükséghelyzet kezelése nem ideológiai futamokat, hanem konkrét lépéseket kíván. Ezeket a konkrét lépéseket Magyarországon nem az állam, hanem teljesen önként, bármiféle szervezeti háttér nélküli, politikailag vegyes véleményű emberek tették meg és teszik meg naponta. Olyan feladatokról beszélek, amelyek állami feladatok. Értem én, hogy ne bátorítsuk a világ migránsait, hogy Magyarországra jöjjenek, EZÉRT bánjuk velük állat módjára. Csakhogy ami a jelen helyzetet illeti, ha állat módjára bánunk velük, nem meglepő módon nem fognak kooperálni. Egy jogtisztelő jobboldali nem kívánhat mást, mint hogy a migránsok békésen kooperáljanak. Ezért nem tehet mást, mint hogy követelje, hogy az állam teljesítse kötelességeit, vagy ha már nem teszi, támogassa a civileket (amelyek még csak nem is szervezetek!) az ÁLLAMI feladatok ellátásában. Nem ismerek olyan konzervatív gondolkodót, aki ne támaszkodna a természetjogra (amelynek része az emberiesség), vagy a problémamegoldó állam elképzelésére. Nem az orrotok alá kívánom dörgölni, mert nem tehettek róla személy szerint, de a magyar állam semmiben nem felel meg a konzervativizmus eszméinek. A ti felelősségetek is azonban, hogy ezt kimondjátok, mert ENGEM nem fog meghallani a kormány, miért is tenné. De TITEKET meghall, Titeket meghallanak a Fidesz támogatói is. Az a tény, hogy civilek látják el az állam feladatait, az állam szegénységi bizonyítványa. Egyetlen civil sem kíván több százezer migránst elhelyezni Magyarországon. Amit a civilek kívánnak, az csak annyi, hogy a magyarság – ha már a magyar állam nem teszi – teljesítse emberiességi, vagyis az isteni és természeti törvények által előírt kötelességét. Az államrezon természetesen fontos, ezt sem vonja kétségbe senki. De az az állam, ahol az államrezon FONTOSABB, mint az isteni és természeti törvény, nem tarthat igényt arra, hogy erkölcsi megállapításokat tegyen, hogy bármilyen módon erkölcsről nyilatkozzék. Vagy-vagy. Különösen figyelmébe ajánlom ezt Lánczi András, Fricz Tamás kollégáknak és a Mandiner munkatársainak, például Stumpf Andrásnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. szeptember 07. 23:36
Hát Eszter neked aztán tudnod kell mi a konzervativizmus eszméi, nem hiányoztál a Marxista gyorstalpalóról, amikor ezt a fejezetet tanították. Főleg amikor elmesélték , hogy a modern liberós szociáldemokrácia nem egyéb mint a multi-kulti. Nem lenne jobb sepregetni a szifiliszes Lenin elvtárs mauzóleumában?
Biomechanoid
2015. szeptember 07. 21:42
Babarczyról a régi egyetemi sztorikon kívül az jut eszembe, amikor elpanaszolta itt a mandin, hogy az ő zsidó nagymamája legyilkosozta őt, mint magyart.
Peter8811
2015. szeptember 07. 20:04
Érdekes Eszterke ha becsukod a szemed sötét van a fejedben de ha kinyitod akkor is.
hátakkor
2015. szeptember 07. 19:45
"Nem az orrotok alá kívánom dörgölni, mert nem tehettek róla személy szerint, de a magyar állam semmiben nem felel meg a konzervativizmus eszméinek. " Ésss? Eszméi a bolsevistáknak vannak, élcsapatnak, elég életidegenek. Nincs más baja Eszternek? Eleve állam megfelelése eszméknek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!