Mindenki lop?

2015. október 09. 07:32

Lázár János kijelentése és megannyi keserű tapasztalat azt a látszatot kelti, hogy a versengő politikai csoportok között morális alapon nem érdemes különbséget tenni.

2015. október 09. 07:32
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„Bár Lázár János tegnapi magyarázata szerint nem a saját tapasztalata mondatta vele kedden egy parlamenti bizottsági ülésen azt a kijelentését, amelyre hivatkozva már feljelentések is születnek, a szellemet bajosan lehet a palackba visszazárni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal érvelt a kormány jó okkal vitatott földprivatizációs tervei mellett, hogy az állami földtulajdont MSZP-kormány alatt a szocialisták, Fidesz-kormány alatt a fideszesek lopják szét. Egyenes beszéd, nincs rajta mit értelmezgetni, árnyalni. – Az állam rossz gazda – mondta egykor a közszolgáltatások privatizációját sürgető neoliberális párt képviseletében Kuncze Gábor, ami kormányzati pozícióból felért egy beismerő vallomással. (...)

Lázár János kijelentése és megannyi keserű tapasztalat azt a látszatot kelti, hogy a versengő politikai csoportok között morális alapon nem érdemes különbséget tenni. Amit erősít, ha a Bajnai Gordonnal összefüggésbe hozható Hajdú-Bét Rt. volt vezérigazgatója a letelepedési kötvények körüli ügyletek egyik, Rogán Antal (!) által támogatott haszonélvezőjeként köszön vissza.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter offshore-ügyletekkel terhelt múltja kapcsán lapunk korábban ezt írta (A miniszter lépjen félre!, Csermely Péter, 2014. július 31.): »A jobboldali és a középen álló szavazók nyilván élesen emlékeznek arra a még nem annyira távoli Elmúlt Nyolc Évre. A mostani politikai felállás arra válaszul és annak ellenében jöhetett és jött létre. (…) A jobboldali és a középen álló választók ugyanis a baloldal általános vélekedésétől eltérően nem birkák, és pontosan tudják, hogy a balliberális rémhuhogások dacára a második Orbán-kormány filozófiája és intézkedései mennyi érzékelhető és értékelhető javulást hoztak az ország és az ő életükbe. De ilyen múltakról nem volt szó. Ilyen múltak abban a Nyolc Évben voltak divatban…«

Nincs fordulat, ma is ezt gondoljuk. A kifogásolt, a közvagyont és közbizalmat pusztító gyakorlaton pedig van, aki képes változtatni. Lázár János nincs egyedül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. október 09. 19:59
Mindenki lop! Sőt! A kutyám is kilopta a kolbászt a kosárból! Pedig nem is volt éhes, de nem tudott ellenállni , mert nem volt ott a gazda!
Ellensúly
2015. október 09. 12:43
Valaki tudja, hogy a sok suttyó proli miért kezdte gazdának, gazdinak hívni Simicskát? Mert ha mondjuk gecizősnek hívnák, oké, de miért gazda, gazdi?
Mich
2015. október 09. 11:27
Szabolcs, te ezt csak azért mondod, mert a Gazdád már nem lophat...
péterx
2015. október 09. 10:36
Kedves Szabolcs : hiába csűri-csavarja itt a szót , az igazság egyszerű . Lázár János ismét megmutatta , hogy a kormány racionális , felelős módon gazdálkodik . Persze , lehet szavakat kiragadni , támadó-előítélet keretébe állítani , ha Simicska interiorizált szava ezt súgja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!