Drónnal szórja az 5G-s internetet a jövőben a Google

2016. február 01. 11:26

A Project SkyBender napelemes drónokkal fog internetszolgáltatást nyújtani a világhálózatban szegény területeken.

2016. február 01. 11:26
Lulu Chang
Digital Trends

„Már élesben teszteli a Google a napelemes drónjait a Spaceport America New Mexico-i bázisán. A Project SkyBender előnye, hogy nem LTE, hanem 5G vezeték nélküli technológiával fog működni a jövőben.
 
 

Ez 40-szer gyorsabb, de kisebb hatótávolságú, mint a mostani 4G-s megoldások, viszont több drónnal már megéri így is szolgáltatni olyan elmaradott területeken, ahova a hagyományos vezetékes vagy mobilos internetes megoldások nem tudnak eljutni vagy nem is éri meg a kiépítésük a hatalmas költségek miatt. A Google Titan készíti a drónokat, a mostani tesztekben pedig egy Centaur pilótával is ellátott kísérő géppel figyelik és ellenőrzik a rendszert működés közben.
 
 
Nemcsak egy projektet tol a Google a légi Wi-Fi-s internettel, a Project Loon léggömbökkel akarja ezt biztosítani, igaz ott nem az 5G-s hálózat a lényeg, mint ebben a drónos projektben. Igaz van már vetélytársa is az 5G-s projektnek, az Aero startup alapítója Chet Kanojia a Starry-val akar hasonló nagy sebességű internetet nyújtani, igaz földi sugárzásban és nem drónokkal.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2016. február 07. 19:19
A jövő autója is le lesz tapétázva napelemmel, már azoké akik túlélik a keresztény-muszlim-zsidó világháborút. Amúgy milyen magasan szállnak ezek a drónok? Repülőkkel nem fognal ütközni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!