Két kigyúrt kopasz teszi nevetségessé Magyarország törvényeit

2016. március 08. 16:49

Ezeket a törvényeket mi magunk hoztuk választott gombnyomogató robotjaink útján.

2016. március 08. 16:49
anarki
444

"Fáj, fáj az az egymillió, amit esetleg megítél a bíróság, de az emberfotózás-ellenes törvénynek még ennél is kártékonyabb következménye a jobb híján chilling effectnek nevezett hatás: az a sajtóorgánum, az a szerkesztőség, az a magánember, aki milliós elégtételek réme által fenyegetve próbál közéleti eseményeket megörökíteni, háromszor is meggondolja, hogy ezentúl merjen-e kopaszt fotózni, vagy cenzúrázza saját magát, és maradjon a szalagátvágásoknál meg a kistérségi játszótéravatásoknál.

Akinek van rá ideje meg pénze, esetleg ingyen elvállalja az ügyét valamelyik jogvédő szervezet, elviheti az ügyet egészen a strasbourgi bíróságig, és ha elviszi, jó eséllyel meg is nyeri a pert, de egy strasbourgi ítélet sem feltétlenül életbiztosítás. Tessék megkérdezni bármelyik hazai médiajogászt, és elmondja majd, hogy az európai bíróság ítéleteinek nincs feltétlenül közvetlen hatásuk a magyar ítélkezési gyakorlatra, vagyis amíg a magyar törvények nem változnak meg, addig nem lehet büntetlenül csak úgy, ingyen választási rendet sértő kopaszt fotózni, és kész. Mint ahogy nem lehet stadion VIP-páholyában páváskodó tolvaj üzletembert, lerohadt Suzukiban szomorkodó elítélt politikust és milliós felöltőben grasszáló politikussegédet sem. 

Semmit sem lehet.

Még mielőtt bárki felakasztaná magát az első útjába kerülő kameraállványra: azok a személyiségi jogok, amikre ez a törvény hivatkozik, és amiket a nyilvánosság és a szólásszabadság kárára érvényesíteni próbál, nem Istentől eredeztethetők, és nincsenek beleírva a Bibliába. Ezeket a törvényeket mi magunk hoztuk választott gombnyomogató robotjaink útján, és ha ők hatalomféltéstől, ilyen-olyan politikai, gazdasági vagy megélhetési érdekektől vezérelve rossz gombot nyomtak, akkor a mi dolgunk figyelmeztetni őket fatális hibájukra."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 16. 13:48
Hm! Che Guevara nem anarchista volt, csak kutyaközönséges kommunista tömeggyilkos.
balbako_
2017. március 03. 08:03
A bajai videónál is ezt mondta ugye?
fradi44
2016. május 04. 01:02
Che Guevara klón ...
peti
2016. május 04. 01:02
Azért ez az egész sztori ULTRAGÁZ, pedig ha valaki, hát én tényleg rühellem a kurva mszp-t, meg az erős eufemizmussal "ellenzéki pártokként" emlegetett, beszántanivaló gittegyleteket (Jobbikot ezúttal nem ideértve). Elszaladt a Fidesszel a ló, morálisan lassan éppúgy vállalhatatlanok, mint a rühellt elenfeleik, még ha nincs is épkézláb gyakorlati alternativa (Jobbikot most viszont ideértve). Ezzel pontosan a következő generációk lelkét fertőzzük meg, erkölcseit, morálját csesszük szét. És nem mentség, hogy a Fletó- meg Nyakó-félékkel minden egyebet is szétcsesznénk. Szerintem Orbán sem igy akarta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!