Csak az fontos, aki a Fideszre szavaz

2016. április 21. 10:48

Az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyar szavazó fontosabb, mint aki maga ment külföldre.

2016. április 21. 10:48
Domány András
hvg.hu

Az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyar szavazó fontosabb, mint aki maga ment külföldre – lényegében ezt mondta ki kedden 8:5 arányban az Alkotmánybíróság.

A bírák többsége igen szellemes megoldást talált. Szerintük csak akkor lehet diszkriminációról beszélni, ha egy csoport azonos helyzetű tagjai között tesznek különbséget. Itt pedig nem erről van szó, hiszen a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, külföldön élő és a Magyarországon bejelentett, de külföldön tartózkodó állampolgár két különböző csoportba tartozik. Persze, ez igaz, ha így választjuk meg a csoportképzés kritériumát. De mi lenne, ha a választás napján külföldön tartózkodókat vennénk egy csoportnak? Akkor már nyilvánvaló lenne, hogy kit ér hátrányos – és öt alkotmánybíró szerint alkotmánysértő – megkülönböztetés. (...)

Sajnos kilóg a lóláb. Egyszerűen arról van szó – és ezt bizonyították a 2014-es eredmények –, hogy a határon túli magyarok túlnyomó része számos, elég jól megmagyarázható okból jobboldali és azon belül is főleg Fidesz-szavazó. Nekik tehát lehetővé kell tenni, hogy fáradság nélkül voksolhassanak. Akik megélhetési kényszerből, kalandvágyból, az itteni rendszert megutálva vagy pusztán egy kedvező lehetőséget kihasználva elmentek innen, azok nem fontosak. Valószínű, hogy zömmel a gaz ellenzéket támogatják. Hát akkor bumlizzanak, fizessenek, izzadjanak a sorban állva, ha olyan fontos ez nekik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boszorkánypöröly
2016. április 23. 07:23
" Amit az mszp csinált mindig" Kubatov lista?
áfonya
2016. április 21. 22:14
2002-2010 években az mszp-szdsz kormánynak nem volt fontos a a magyar nép.Verették az embereket ,megélhetést elvették .
Burmin
2016. április 21. 17:44
Mint kiderült mindez egy mandátumot jelentett. Na mennyi volt a fidesznek ? Az egyen kívül...
Rideg Planeta
2016. április 21. 12:45
Ez is csak egy komcsi önámítás, hogy akik külföldön vannak majd az ellenzékre szavaznak tömegesen. A libsi-bolsi hvg szerint természetesen a baloldali ellenzékre. Semmi bizonyiték erre nincs, csak az, hogy aki 3 diplomával tányért mosogat Londonban az csakis Feltó-fan lehet mert 2010 után ment ki. Érthetetlen. De szerencsére ezzel a gondolkodás móddal sosem nyertek választást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!