Franciaország számokban

2016. július 15. 10:17

Az ország közel 66 millió lakosából 7,5 százalék hívő muszlim, míg csupán a franciák 27% tekinti magát valamely keresztény felekezet hívőjének. Franciaországban közel 800 úgynevezett „no go” övezet van.

2016. július 15. 10:17
Kurucz Dániel
Facebook

„Az ország közel 66 millió lakosából 7,5 százalék hívő muszlim, míg csupán a franciák 27% tekinti magát valamely keresztény felekezet hívőjének. Franciaországban közel 800 úgynevezett »no go« övezet van, ahová nem-muszlimoknak nem érdemes bemenni. Ezekben az övezetekben jellemzően olyan párhuzamos társadalmak alakultak ki, ahol nem a francia törvényeket, hanem a Shariát tekintik érvényesnek.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy Franciaország – és Belgium – ellenállásának köszönhetően nem kerülhetett a Lisszaboni Szerződés előzményeként tekinthető Alkotmányos Szerződésbe se Isten neve, se pedig a kereszténységre, mint európai örökségre konkrét hivatkozás… Az viszont meglepő, hogy a francia társadalom fele továbbra is támogatja az illegális bevándorlást.

Fontos, hogy Európa, az EU sokszínű és kultúrájában változatos maradjon, de ugyanakkor, ahogy Robert Schuman az Unió egyik alapító atyja mondta: »a demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz«

Ez így nem mehet tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2016. július 16. 02:30
A derék Szerző megjegyzetelhetné, hogy honnan veszi az adatait. (Hivatkozás)Én pl. ezt találtam: http://franceleschoses.blogspot.hu/2011/07/etnikai-nyelvi-es-vallasi-megosztasa.html "A kormány nem vezet statisztikát a lakosok vallásáról. Ismeretlen forrású statisztika elérhető a 'CIA World Factbook' című kiadványban, amely szerint: római katolikus 83-88%, muszlim 5-10%, protestáns 2%, zsidó 1%. Egy 2003-as felmérés szerint a lakosok 41%-a szerint Isten létezése "kizárt" vagy "valószínűtlen", 33% állítja, hogy az "ateista" szó többé-kevésbé ráillik, 51% kereszténynek vallja magát. A hívők közül 62% római katolikusnak, 6% muszlimnak, 2% protestánsnak, 1% zsidónak, 2% pedig más vallásúnak mondta magát, 26% azt állította, hogy nem hisz vallásokban, 1% pedig megtagadta a válaszadást." a wiki megtoldja azzal, hogy "Franciaországban található Nyugat-Európa legnépesebb muszlim közössége. Legfőbb központjuk a Párizsi Nagymecset." avagy: http://projet.pcf.fr/sites/default/files/imce/capture_decran_2012-05-15_a_12.52.17.jpg No go zónák (pl. Barbes) már a 6o-as években is voltak.
Box Hill
2016. július 15. 22:41
A tömeg az a forradalmat ünnepelte, aminek következtében bevezették a világtörténelembe az állami terrort. Vendée az a franciaországi tartomány, ahol a baloldal bemutatta világraszóló újítását, a saját társadalom elleni hadviselést népirtás formájában. A baloldal dicsőséges Francia Forradalma nem tűrte a tartomány lakosságának ellenállását az erőszakos haladás, felvilágosodás, egyenlőség, szabadság, testvériség ellen. Meg kellett lakolniuk. A Convent 1794 elején elhatározta a Vendée-i lakosság megsemmisítését az utolsó emberig, asszonyig, gyermekig. Az eredmény: több mint 300,000 áldozat.
péterx
2016. július 15. 21:51
Tapasztalati-történelmi tény , hogy ateizmus csak keresztény alapon jöhetett létre , hiszen a Szentháromság transzcendenciája miatt a világ és az ember függetlensége van megalapozva / éppen a tőle való függésben... / .
Volo
2016. július 15. 20:59
Balosoknak, libsiknek kötelező olvasmány: https://moly.hu/konyvek/oriana-fallaci-a-harag-es-a-buszkeseg Oriana Fallaci olasz balos és nagyon liberális ujságíró, író. A 2000--es években sokat volt keleten, a muszlim világban, sokat beszélt muszlim, egyházi és politikai vezetőkkel. erről szól a könyv, milyen konzekvenciákat vont le,az általa tapasztaltakból. A lényeg:Oriana Fallaci az iszlám terrorizmus által előtérbe tolt kérdéseket feszegeti: az iszlám világ és a nyugati világ közötti ellentétet, sőt – véleménye szerint – összeférhetetlenséget, a Dzsihád világméretű realitását és az erre adandó válasz hiányát, a Nyugat nemtörődömségét. Fallaci brutálisan nyers szókimondásával és őszinteségével sorolja megalkuvás nélküli vádpontjait és szenvedélyes érveit, és leplezi le azokat a kényelmetlen igazságokat, amelyekről mindnyájan tudunk, de egyikünk sem meri kimondani azokat. Könyörtelen logikával és szárnyaló értelemmel veszi védelmébe kultúránkat, és ítéli el vakságunkat, süketségünket, mazochizmusunkat, kényelemszeretetünket és a politikailag korrekt arroganciánkat. Minderről Fallaci modern Kasszandraként, egy próféta szavainak költői ihletettségével ír könyv hosszúságúvá nőtt nyílt levelében, amelynek mindnyájan címzettjei vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!