Nem ér a nevem!

2017. február 06. 16:22

Nagyon tudnék támogatni egy olyan törvénymódosítást, amely megtiltja a közlekedésrendészetnek, hogy gyorshajtás esetén eljárást indítsanak ellenem, kivéve abban az esetben, ha én kérem azt.

2017. február 06. 16:22
Somfai Péter
Népszava

Tavaly az Orbán kormány is megelégelte, hogy azzal törnek borsot politikusai orra alá, hogy firtatni kezdik, honnan is futja az állami alkalmazotti fizetésből drága táskára, különleges órára, egzotikus utazásokra, az ország legdrágább lakásaira. Jó egy éve senkinek semmi köze hozzá! Még az adóhivatalnak sem: csak akkor indíthatnak vagyonosodási vizsgálatot, ha azt maga ellen az érintett »állampolgár« kéri, vagy nyomoz a rendőrség. (De erre nem nagyon van példa.) Kicsit túlzottnak tűnt az óvatosság, hiszen emlékszünk, az ex-belvárosi polgármester kért már egyszer maga ellen ilyen vizsgálatot, s alig néhány nap alatt megkapta az igazolást: példás adófizető, egyetlen eltitkolt forintot sem találtak a zsebében. Tavaly január óta nem is fárasztják ilyen felesleges vizsgálatokkal a NAV amúgy is agyonterhelt apparátusát.

Bízom benne, hogy ezt a gyakorlatot az élet más területére is kiterjesztik. Nagyon tudnék támogatni egy olyan törvénymódosítást, amely megtiltja a közlekedésrendészetnek, hogy gyorshajtás esetén eljárást indítsanak ellenem, kivéve abban az esetben, ha én kérem azt. Ne kelljen megfújnom a szondát, ha azt kifejezetten nem követelem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. február 07. 07:08
Értem én Péter. Ezek szerint rendszeresen részegen gyorshajtasz.
Dénia
2017. február 07. 06:21
Ebben tényleg jobb volt az adóhivatal a Gyurcsány-korszakban. Sikerült nekik gépileg találomra többtízezer adófizető közül ellenőrzésre kiválasztani az ellenzéki fideszes politikusokat :)
Mich
2017. február 06. 21:09
Somfai Népszara Péter, te hülye vagy szonda nélkül is!
kjkj945
2017. február 06. 19:48
sopánka lett a sopé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!