„Közhasznú hazaárulók”

2017. április 20. 08:57

A törvények közötti ellentmondás ismét megmutatja, hogy egy minden szempontból védhetetlen jogalkotói szándék propagálása érdekében a kormányzat hajlandó megtagadni a saját maga által felállított szabályokat is.

2017. április 20. 08:57
Tóth Balázs Gergely
Szuverén

„Tehát az ellentmondás lényege: az új javaslat indoklása szerint »külföldi érdekcsoportok« civil szervezetek támogatásával veszélyeztetik »Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását«, a támogatás pedig »a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásával« hozható összefüggésbe; egy másik törvény alapján viszont a külföldi donorok a magyar társadalom kimutatható támogatása mellett, a közösség számára hasznos és szükséges, állami közfeladathoz kapcsolódó tevékenységre adnak pénzt.

Éppen ezért az a bírósági nyilvántartás, amelyik a külföldről támogatott civil szervezetek listáját fogja tartalmazni, valójában azon egyesületeket és alapítványokat tünteti fel, amelyek támogatói között vannak olyanok, akik külföldről, a magyar társadalom érdekében, magyar állami feladathoz kapcsolódó tevékenységet támogatnak.

A törvények közötti ellentmondás ismét megmutatja, hogy egy minden szempontból védhetetlen jogalkotói szándék propagálása érdekében a kormányzat hajlandó megtagadni a saját maga által felállított szabályokat is. A látszólag csak egy szűk réteget érintő jogszabálytervezet okkal lett a jogbiztonság és a demokrácia semmibe vételének újabb jelképe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. április 20. 13:50
Ellenzéknek nem mondható ballisik az egész magyar nemzettel szemben hajlandók megtagadni a kormány törvényeket . Külföldi érdekcsoportok civil szervezetek támogatásával veszélyeztetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását, a támogatás pedig a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásával hozható összefüggésbe törvények megszegésével.
jklm
2017. április 20. 12:27
az utolsó mondatot kellett volna csak olvasni, és akkor nem olvasom feleslegesen végig. "a demokrácia semmibe vételének újabb jelképe"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!