Ezért tisztelem Morvai Krisztinát

2018. március 30. 11:07

Két órán keresztül hallgattuk a fiatalokat, kit hogyan vertek össze teljesen ártatlanul 2006 őszén.

2018. március 30. 11:07
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Mandiner

2006 szeptemberében szólt a férjem egyik rokona, hogy a fiát bevitték a rendőrök, agyonverték, ügyvédet sem engednek be és nem tudok-e segíteni? Én akkor a Fővárosi Önkormányzatnál dolgoztam és azért engem kerestek, hátha tudok érdeklődni Gergényinél, az akkori rendőrfőkapitánynál. Mivel addig nem volt ilyen, hogy ártalmatlan gyerekeket bántottak, azt hittem, hogy tényleg megtámadta a fiú a rendőröket, ők pedig túlreagálták – mondjuk azt akkor se értettem, hogy egy jogállamban miért nem kaphat valaki ügyvédet, miért verik össze és a szüleit miért nem engedik be?

Szegény fiú aztán hónapokig volt előzetesben, és később, amikor kiengedték, kiderült, hogy teljesen ártatlan volt. Abban a lépcsőházban lakott, ahova berohantak a kukaborogató fiúk és a rendőrök őt találták meg és verték össze.

2006. október 23-án a barátaimat egy kocsmából verték ki a rendőrök úgy hogy az egyik majdnem meghalt, mert csavarozva volt a gerince a nyakánál. Csak azért élte túl a gumibotokat, mert egy másik barátom a nyakára dobta a hátizsákját. Ugyanebből a csoportból egy fiúnak maradandó látáskárosodása lett és titokban kerestünk orvost, aki megvizsgálta, mert a kórházakból szállították el a sérülteket.

Ekkor hallottam először Morvai Krisztináról, elmentem hozzá interjút készíteni. Kiderült, hogy nem alszanak, éjt-nappallá téve hallgatják az áldozatok beszámolóit és készítik a jelentéseket Völgyesi Miklóssal, Szöőr Annával, Gaudi-Nagy Tamással, Horváth Attilával, Juhász Imrével és Kabódi Csabával, mindezt ingyen.

Felajánlottam neki, hogy bármiben segítek és az első sajtótájékoztató megszervezésében segítettem neki. Az első sajtótájékoztató, ahol ott ült szolidaritásból Fábry Sándor is, az életem legborzalmasabb élménye volt. Két órán keresztül hallgattuk a fiatalokat, kit-hogy vertek össze teljesen ártatlanul. Az egyik lány azt mesélte, hogy összeverve állt a bíróság előtt és még menstruálni is elkezdett. Ott állt véres fejjel és véres nadrággal és a bíró nem kérdezte meg, hogy ki bántotta, hanem ügyvéd nélkül, szülők beengedése nélkül, orvos nélkül, a szadista rendőrök gyűrűjében bezárták előzetesbe. Azóta az egyik férfi, akinek fél szeme volt és kilőtték a másik szemét,  öngyilkos lett, az egyik áldozat teljesen tönkrement lelkileg, az egyetemet félbehagyta és állandó pszichiátriai kezelésre szorul.

Ez történt és én ezért tisztelem örökre Morvai Krisztinát és a bizottság összes tagját, mert csak rajtuk múlt, hogy tudok, tudunk erről! 

Ez megbocsáthatatlan, és a bűnösök remélem álmatlanul forgolódnak, akkor is, ha jogilag nem sikerült őket arányosan megbüntetni.

Nézzétek meg ezt a kisvideót, mert erről mindenkinek tudnia kell.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2018. március 31. 21:28
Morvai ezt hogyan rendezi el magában most, hogy fél lábbal már Fideszes? A kérdés költői, a válasz tudható. Nem az igazság keresése, hanem a politikai haszon bezsebelése volt a cél mindig is.
Box Hill
2018. március 31. 09:34
Miért nem sikerült az elkövetőket megbüntetni? Ez a nagy kérdés.
Mindjárt
2018. március 31. 09:07
Soros szarta, nem olyan még Simicska seggét nyaló fideszeseket jogos emlékeztetni, hogy nem illik oda üríteni ahol olyan jókat zabáltak. Morvait meg arra jogos emlékeztetni, hogy nem illik oda üríteni ahol most is olyan jókat zabál. Ha annyira csalódott a Jobbikban akkor legalább találjon magában annyi tisztességet, hogy adja vissza Jobbiknak a mandátumát.
flesh ripper
2018. március 31. 06:38
A 2006 hajmeresztő bűntette, Gyurcsányék gátlástalan támadása a demokrácia és a jogállam ellen, ma is vért kíván. Az elégtétel, a szükséges, az arányos büntetés elmaradt. Sőt, a megbosszulatlan bűnök elkövetői, annyira elszemtelenedtek, hogy azóta is újabb támadásokat intéznek a magyarság ellen. Lám, Lopcsány nem akar leállni, elbújni förtelmes bűneinek hányadékszagú barlangjába! Nem! Ma is éppen, a legaljasabb, legalantasabb támadást indítja a határon túli magyar testvéreink ellen, naponta követi el a gyűlölet-bűncselekményeket a magyar nemzet ellen, harsányan, pimaszul, kihívóan. Elmaradt a büntetés...Ha a gyilkosságot nem penalizálják, a gyilkos, ismét ölni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!