Azonnali késés

2019. május 13. 16:36

A bankjaink évtizedek óta azt a rossz hagyományt görgetik maguk előtt, hogy ahány átutalás, annyi díjfizetés.

2019. május 13. 16:36
Bonta Miklós
Népszava

„A minálunk működő pénzintézetekre ez a nagyvonalúság egyáltalán nem jellemző, Kontinensünkön – a jövedelemarányos pénzforgalmi költségeket figyelembe véve – nálunk a legdrágább a bankolás, még akkor is, ha a kiirthatatlannak tűnő tranzakciós illetékről nagyvonalúan megfeledkezünk. Bár a világon mindenütt megfigyelhető, hogy minél kisebb valakinek a jövedelme, arányaiban annál többet fizet a banki szolgáltatásokért.

A bankjaink évtizedek óta, csökönyösen azt a rossz hagyományt görgetik maguk előtt, hogy ahány átutalás, annyi díjfizetés, szemben más európai országokkal, ahol egy fix díj fejében korlátlan számban küldhetünk pénzt bárhová, bárkinek. (Ha nálunk így lenne, akkor a tranzakciós díjat nem számíthatnák fel minden alkalommal.)

A jegybank időnként megfeddi a magyarokat, hogy abnormálisan nagy mennyiségű készpénzt tartanak otthon - manapság 6 ezer milliárd forintot -, s átutalásaikat nem elektronikusan teljesítik, hanem banki (postai) befizetések útján. (Bár sokszor tagadják, nálunk fejlettebb országokban is hasonló módon járnak el, s van, ahol még rosszabb a helyzet.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2019. május 14. 08:49
Na megint itt egy díjszakértő :) Ugyanúgy megfizetsz mindenért. Átalánydíj esetén lehet, hogy a másét fizeted, vagy mások fizetik a te díjadat. "Nyugaton már megoldották.."
józan paraszti ész
2019. május 14. 00:13
Te hüje! Valaki minél kisebb jövedelemmel rendelkezik annál drágább lesz arányaiban minden. Még ha lenne is jó gondolatod azt is elrontod. Bár itt sem jó, hanem hátsó volt a gondolat.
Akitlosz
2019. május 13. 21:25
A "bankolás" a bankoknak jó, beleértve a Nemzeti Bankot is, az ügyfeleknek nem. Nem szolgáltat a bank olyasmit amire az embereknek tényleg szükségük lenne, egyszerűen az adókon felül sápot kell fizetni a bankoknak is, hogy az emberek hozzájuthassanak és használhassák a SAJÁT pénzüket. Régen a bankok fizettek kamatot az ügyfeleiknek a pénzükért, ma az ügyfelek fizetik a "banki költségeket" szintén a saját pénzükért.
írmag
2019. május 13. 19:42
Még ehhez is értesz? Hebrencs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!