Nem hagyhatom cserben a támogatóim

2019. augusztus 05. 11:22

A legesélyesebb polgármester-jelölt vagyok az ellenzéki oldalon.

2019. augusztus 05. 11:22
Hunvald György
Facebook

„Múlt héten szerdán elköszöntem attól a szűkebb politikai közösségtől, ahol az elmúlt 26 évben politizáltam. Elmondtam és megindokoltam a döntésemet. Elfogadták és megértették. Korábban azért tértem vissza a helyi politika fősodrába, mert a velem történtek után rehabilitálódni szerettem volna.

Ez számomra azt jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhassak jelöltként. Országgyűlési képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként vagy önkormányzati képviselőjelöltként, ez tulajdonképpen mindegy. Határozott véleményem az, hogy csak a választók tudnak rehabilitálni egy meghurcolt politikust.

Ezt a lehetőséget azonban a politikai tárgyalások során kizárta néhány ellenzéki párt. Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem.

Tették ezt annak ismeretében (tájékoztattam őket), hogy az év első 5 hónapjában 5000 kerületi választópolgár a képen látható aláíróíveken kérte, hogy induljak független polgármesterként az őszi választásokon. Ezt a számot annak ismeretében kell értékelni, hogy az a polgármesterjelölt, aki 6500 szavazatot kap ősszel, az lesz a polgármester a VII. kerületben!

Ezzel a támogatással a legesélyesebb jelölt, és hangsúlyozom, nem önjelölt vagyok az ellenzéki oldalon. Nem hagyhatom cserben azokat, akik aláírásukkal támogattak, ezért hivatalosan bejelentem, hogy az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban.

A programomat, amely egy modern, innovatív, zöld program, a következő hetekben bemutatom a kerület lakosainak. Nincs benne mellébeszélés, egyértelmű és határozott válaszaim vannak az olyan problémákra (pl. bulinegyed), amelyekkel mi, akik itt élünk, nap mint nap szembesülünk.

Kötődésem Erzsébetvároshoz nagyon erős, családom négy generációja a VII. kerületben élt, ahogyan én is itt születtem és itt élek hosszú évtizedek óta. A politikai munkámmal civilként, a kerületi lokálpatriotizmust fogom erősíteni, és felépítek egy olyan civil bázist, amely az itt élőkből meríti az erejét és végzi a munkáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aronwie
2019. augusztus 06. 00:02
Ezt miért dislike-oljátok? Hát, az a legjobb, ha indul, megosztja és kikészíti, és hitelteleníti a nyomiösszefogást.
írmag
2019. augusztus 05. 21:27
Ki támogat? A Büntetésvégrehajtó Kápók Szakszervezete?
Peter8811
2019. augusztus 05. 19:28
Elfogytak a milliós órák?
Óbor Dezső
2019. augusztus 05. 19:24
Sok a támogatód Hunvald?.......sok lakást adtál fillérekért a sameszaidnak?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!