A halottak nem válaszolhatnak

2019. november 08. 22:59

Levelet kaptam Schmidt Mária kormánybiztostól.

2019. november 08. 22:59
Rajk Judit
Élet és Irodalom

„A kormánybiztos levelében tényeket közöl.

[...]

Hogy a kormánybiztos és az Emlékbizottság tagjai – Kövér László, Gulyás Gergely, Lezsák Sándor, Szijjártó Péter, Balog Zoltán, Rogán Antal, Boross Péter, Papp Dániel, Szakály Sándor, Németh Zsolt, Orbán Balázs, Fekete Péter, Vashegyi György, M. Kiss Sándor, Karas Mónika, Kónya Imre és Varga Benedek – büszkék a hozzátartozómra.

A halottamra, aki nem válaszolhat...

A halottak nem válaszolhatnak. Kertész Imre, Petri György, Solt Ottília. És most már Rajk László sem.

A halottam nevében így nekem kell válaszolnom. Rajk László nevében kell tiltakoznom az álságos és hazug döntés ellen. Rajk László nevében, aki – csakúgy, mint a rendszerváltás előtt Kádár diktatúrájában tette – az elmúlt évtizedben munkáival és írásaiban szakadatlanul kritizálta az új autokrata rezsim történelemhamisító törekvéseit, a hazugságokat, a karaktergyilkosságokat, melyekben az Emlékbizottság jó néhány tagja tevékenyen részt vesz.

Rajk László nevében, aki töretlenül tiltakozott a rendszerváltás során kialakított demokratikus intézményrendszer és a társadalmi szolidaritás leépítése ellen, melyekben az Emlékbizottság jó néhány tagja tevékenyen részt vesz.

Schmidt Mária egy olyan államilag finanszírozott rendezvénysorozat kormánybiztosaként küldte tájékoztatását az Emlékbizottság határozatáról, melynek honlapján a férjem bátor és szabad életének, emberi jogi harcainak és tetteinek megkérdőjelezhetetlen mércéjét, a liberalizmus eszméjét elutasítandó, megvetendő, »ósdi, állagőrző« eszmerendszernek nevezik, amely »felelőssé tehető a nemzeti közösség erkölcsi-kulturális és társadalmi-anyagi erejének csökkenéséért«. (Az idézetek a Terror Háza kutatási igazgatójának, Békés Mártonnak a www.30eveszabadon.hu honlapon megjelentetett cikkéből valók.) A Schmidt Mária felügyeletével működő eseménysorozat és annak honlapja, sőt, nyilvánosság előtt tett nyilatkozataikban, beszédeikben és cikkeikben a kormánybiztos és az Emlékbizottság egyes tagjai is, »a liberalizmust karaktergyilkosságokkal, hazugságok egész láncolatával démonizálják«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:18
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
1000bocs
2019. november 11. 08:08
Azért a szadeszos gőg alól kilóg a kommunista proli kicsinyessége... A kommunistákról pedig nem szabad igazat mondani, mert az történelemhamisítás, hisz az ismert történelmet már ők jó előre meghamisították:)))) Az a vicc, hogy ezeket még valaki komolyan veszi, pedig leköpni sem érdemes az egész bandát.
syphax
2019. november 11. 07:58
Id.Rajk László--ennek a 'most meghalt" Rajknak az apja--VÉRKOMMUNISTA VOLT. ABBÓL A FAJTÁBÓL VALÓ AMELYIKET HA NEM AKASZTJÁK FÖL, AKKOR Ő AKASZT(AT)JA FEL AZOKAT, AKIK ŐT "KIHAGYTÁK"---VOLNA(!)-- AZ AKASZTÁSBÓL. NEM HAGYTÁK KI: RÁKOSI ÉS KÁDÁR "TERMÉSZETESEN" FELAKASZTATTÁK ID.RAJKOT. Ifj. Rajk persze valóban tehetséges ember volt, de azért nem volt világraszólü nagy tehetség. És persze izig-vérik szadeszos, globalista, kozmopolita, libsi, buziságpártoló magyarellenes. Alma nem esett messze a fájától, ráadásul ennek a Rajknak volt egy Rajk Endre nevű NYILAS-SZUPERNYILAS NAGYBÁCSIJA IS, AKIT '45-BEN FÖLAKASZTOTTAK. NEM ZSIDÓK EZEK A RAJKOK ERDÉLYIEK...DEHÁT: HALOTTAKRÓL JÓT NAGY SEMMIT!
Peter8811
2019. november 10. 16:26
A papa története : -Őt is mint szegény Lacit? -Nem, őt még szegény Laci. Mivel a koncentrációs tábor őre is felelős azért ami a táborban történt, így Rajk László is mint az SZDSZ prominense felelős az elkövetett bűnökért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!