Egy józan hang

2021. október 17. 13:43

Örülök, hogy nem veszett ki minden józanság a magyar közéletből.

2021. október 17. 13:43
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„Örülök, hogy nem veszett ki minden józanság a magyar közéletből.

Jakab András alkotmányjogász a Telexnek adott interjújában meggyőzően mutatja ki az Alaptörvény rendszerének feles többséggel való lebontásának veszélyeit. A Magyar Hang 2021. szeptember 17-i számában közzétett írásomban én magam is felhívtam a figyelmet, hogy amennyiben a Fideszt felváltó új hatalom feles többséggel építené le az Alaptörvényt és a kétharmados törvényeket, az sajnos polgárháborúhoz vezethet.

Jakab professzor részben hasonló, részben más évekkel jut ugyanerre a következtetésre. Interjújának nagy erénye, hogy még azok számára is érdekesen, izgalmasan érvel, akik nem tanultak öt éven át valamelyik jogi karon. Ajánlom mindenkinek.”

Nyitókép: Jakab András saját felvétel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. október 18. 05:37
Ugyanez a Jakab András írta 21.ápr.24 én: A tegnap megszavazott ezermilliárdos vagyonkiszervezés ellentmond a demokratikus működés elvének – állítja Jakab András. Az alkotmányjogász a Válasz Online-nak részletesen kifejti, a közjó szempontjából miért indokolhatatlan az eljárás, de azt is, a hűtlen kezelés miért nem áll meg mégsem „az elkövetőkkel” szemben. Jakab nem talált nemzetközi példát arra, ami kedden itthon történt: a közvagyon pártkötődésű alapítványoknak ajándékozására. A magyar múlt egyik dicstelen pillanatában azonban előfordult már ilyen: az MSZMP nagyon hasonló technikát használt a vagyonátmentésre, mint amit ma a Fidesztől látunk. "
annamanna
2021. október 18. 02:25
Volt hozzá mellékelve egy kurvahosszú cikk: https://telex.hu/belfold/2021/10/17/jakab-andras-alkotmanyjogasz-interju-feles-tobbseggel-alkotmanyozas-alaptorveny-semmis-polgarhaboru "Kövér László házelnök pár nappal ezelőtt a DK-s Arató Gergelynek azt mondta a parlamentben, hogy az ellenzék szerinte eljutott arra a pontra, hogy átlépi az alkotmányosság határát, és ez már büntetőjogi kategória. Börtönbe kerülhetne Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter azért, mert ilyeneket mond? Ha valaki a büntető törvénykönyvet sérti meg, az a bűncselekmény. Ha valaki az alkotmányt sérti meg, az önmagában nem bűncselekmény, ez más fogalom. Az alkotmányos renddel szemben is lehet persze bűncselekményt elkövetni, ám a Btk. rendelkezése szerint ez akkor büntetendő, ha erőszakkal vagy erőszakkal fenyegetve követik el. Ilyen nem történt. A házelnök egy alkalommal zendülésnek is minősítette az ellenzéki nyilatkozatokat – ez sem stimmel, mert a zendülés katonai bűncselekmény, civilek számára fogalmilag lehetetlen az elkövetése. A kormányoldal egyes politikusai ezzel a sok jogi butasággal saját oldalukat hergelik és mozgósítják, az ellenzéket pedig fenyegetik. Nem kéne bedőlni ezeknek az irracionális, indulatvezérelt kormánypárti kijelentéseknek." "Folytatódna az a sajnos már 1990-ben elkezdődött – negatív spirálként leírható – eróziós folyamat, amely során a barikád ellentétes oldalán állók az ellenfelek által elkövetett, vagy elkövetni vélt normaszegésre hivatkozva újabb és újabb – korábban átléphetetlennek gondolt – határokat lépnek át."
röviden
2021. október 17. 22:55
Ami minden józan ember számára nyilvánvaló, amellett könnyű érvelni.
konfucius
2021. október 17. 20:27
Kedves bűzös leheletű Tibor, te nem olyan régen még a covid-halottak családjainak érzelmeit akartad kihasználni a hatalom megkaparintása céljából, ezt tanácsoltad a baloldalnak. Kussolj el a józan hangokról, értve vagyok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!