A kormány kivégzi a KATA felét, ez vállalkozások sorát fogja így bedönteni

2022. július 11. 18:34

A kormány érvelése valid, a KATA most kivezetendő részét adóelkerülésre használták.

2022. július 11. 18:34
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„A kormány kivégzi a KATA felét, innentől csak magányszemélyeknek lehet majd számlázni KATA alatt, cégeknek nem. Ez vállalkozások sorát fogja így bedönti, és egzisztenciákat veszélyeztet.

A helyzet az, hogy a kormány érvelése valid, a KATA most kivezetendő részét adóelkerülésre és a dolgozók jogainak csökkentésére használták. Csak van két kérdés:

  •  Ez eddig miért nem zavarta a kormányt?

Nyilván azért, mert most minden pénzt be kell húzniuk, hogy az elrontott gazdaságpolitikájuk ütötte lyukakat betömjék. Ezt pedig ebben a javaslatban is a magyar vállalkozásokkal és a néppel fizettetik meg.

Méghozzá úgy, hogy két hete még letagadták ezt a változást, most pedig egyik napról a másikra akarják átvinni!!!

  •  A másik kérdés pedig az: a multik adóelkerülését és munkajogsértéseit miért nem akarja szabályozni a kormány?

Akkor miért nem lépett a kormány, amikor a Suzukinál akadályozták a szakszervezet létrejöttét, vagy amikor a Hankook és a Continental lépett fel a sztrájkoló dolgozók ellen?

A nagy cégek adóelkerüléséhez miért nem nyúl a kormány, miközben a 100 legnagyobb itthon működő cég effektív befizetett adórátája például 2018-ban 5 százalék volt a 9 százalékos társasági adó mellett?

Hogy van az hogy miközben a nagy cégek adóztatásáról hazudik a kormány, a végén mindig a néppel fizettetik meg a megszorításokat?”

Nyitókép: Mandiner/Mártai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.orban
2022. július 14. 09:33
Azért mondott igazat is Jámbor:"A helyzet az, hogy a kormány érvelése valid, a KATA most kivezetendő részét adóelkerülésre és a dolgozók jogainak csökkentésére használták." A többi meg a szokásos kamu, rizsa, süket duma.
Pitypangocska
2022. július 13. 22:23
Hülye vagy, és nem érted a dolog lényegét. Én mint munkaadó gratulálok a kormány intézkedéséhez, és remélem, jottányit sem hátrál.
Kala pál
2022. július 12. 12:53
Jámbor! A menetrendek ellen mikor tüntettek? Hiszen az is olyan, hogy van akinek jó, van akinek éppen nem jó. Egyforma az adótörvényekkel.
cutcopy
2022. július 12. 09:54
Egy komcsi a vállalkozók pártján.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!