Dőlnek ki a csontvázak a szekrényből! Jól van!

2023. március 06. 20:48

Ha lassan is, de csak beérik annak a hatása, hogy sok-sok áldozat elkezdett megszólalni.

2023. március 06. 20:48
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„És közben látom, hogy változik az egyházi kommunikáció, tehát ha lassan is, de csak beérik annak a hatása, hogy sok-sok áldozat elkezdett megszólalni: Pető Attila, a könyvemben tízen, Hodász András. Már nem lehet úgy csinálni, mintha nem lennének Magyarországon is áldozatok. Már nem lehet úgy beszélni, ahogy 2019-ben Veres András püspök beszélt, amikor azt mondta, hogy idehaza ilyen ügyek nincsenek, mert mindez a liberális, dekadens nyugat problémája, ezzel szemben idehaza érték a gyermek! Na persze...

Tudom, hogy a politikai nyomás hatására az egyház kényszerpályán mozog, mégis vannak olyan ügyek - mint ez is - amit nem lehet már eltussolni!

Sőt az egyház elkezdett transzparens módon kommunikálni! Még a Magyar Kurír is lehozta a hírt, te jó ég, hányszor elmondtam nyilvánosan, hogy a hivatalos egyházi sajtó hallgat a magyar ügyekről. És most végre nem hallgat!

Bábel Balázs érsek most már ezt mondja: »szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért«.

Nagyon jó! De kedves Érsek atya van még egy szó, amivel el kellene kezdeni barátkozni: a JÓVÁTÉTEL!

Ugyanis az együttérzés és ima szép, csak nem elégséges! Az egyház mint munkáltató köteles anyagilag is jóvátenni a papjai által okozott lelki-testi-spirituális traumákat! Szerintem most a kormány bőségesen adott az egyházaknak, ez nem lenne a legjobb cél, amire fordítani lehetne?

Azért mennyire érződik most, hogy Ferenc pápa ellátogat hazánkba, az egyházfők nem ilyen botrányokkal akarják várni. Ha más értelme nem is lenne a látogatásnak, már megérte!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferike57
2023. március 08. 11:59
Ennek a ROMÁN MAJOMIVADÉKNAK mi köze a Magyarországi ügyekhez ???
Sulammit
2023. március 07. 21:48
Perintfalvi! Hazudsz, mint a vízfolyás. Olvastam az interjúkat, amit veled készített a hvg.hu. Amikor hittudósnak nevezett, miért nem szóltál neki, hogy ez enyhe túlzás, mert olyan buta vagy Biblikumból, egyháztörténetből, egyházjogból, mint egy szamár. Végig hazudod az egészet a magyar katolikus Egyházról, az egyházjogról. Erdő Péter úgy kivágott volna a vizsgájáról, ha a Pázmányra jártál volna, hogy a lábad sem érte volna a földet. Na meg erről is, te eretnek, álkeresztény ostoba feminista. Ezt az aljas hazugságot akarod elhitetni az egyháztörténelemben járatlan újságírónővel és a hvg olvasóival, te szerencsétlen! " Később a középkorban sok női apát működött, akik gyóntattak is."
gacsat
2023. március 07. 20:16
A kezdetektől az egész hókusz pókusz a ministrás fiúk rotyijára megy ki.
kukasmacska
2023. március 07. 19:43
" Az egyház mint munkáltató köteles anyagilag is jóvátenni a papjai által okozott lelki-testi-spirituális traumákat! " Ostobaság. Be lehet perelni, fel lehet jelenteni azt a konkrét egyházi személyt, aki valami bűncselekményt követett el. Az egyházat, mint szervezetet ('munkáltatót') csak akkor, ha bebizonyosodik, hogy mint szervezet akadályozta a nyomozást, eltüntetett bizonyítékot, stb. " Szerintem most a kormány bőségesen adott az egyházaknak, ez nem lenne a legjobb cél, amire fordítani lehetne? " Majd az egyházak eldöntik, mire fordítják, neked meg nincs közöd hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!