Putyint az Ukrajna elleni bűncselekmények miatt üldözi a nemzetközi bíróság

2023. március 21. 14:48

Erős üzenet a világ diktátorainak, hogy nem fütyülhetnek a törvényekre következmények nélkül.

2023. március 21. 14:48
null
Bernard Guetta
Magyar Narancs

„Bár nem változik meg tőle a világ egyik napról a másikra, de a lépés erős üzenet a világ diktátorainak, hogy nem fütyülhetnek a törvényekre következmények nélkül.

Sokan nem is vették észre, hogy mi történt. Sokan csak egy érdektelen hírt látnak benne, hiszen ettől még Vlagyimir Putyint nem fogják Hágába küldeni, sőt, még csak felelősségre sem fogják vonni, de mégis: a Nemzetközi Büntetőbíróság történelmet írt azzal, hogy elfogatóparancsot adott ki ellene.

Példátlan esemény,

mivel ez az első alkalom, hogy egy nagyhatalom hivatalban lévő elnökét azonnali letartóztatás fenyegeti abban a 123 országban, amely ratifikálta a bíróság alapokmányát. Az elfogatóparancsot még megalázóbbá teszi, hogy Vlagyimir Putyint azzal gyanúsítják, megszervezte legalább tizenhatezer ukrán gyermek deportálását - más szóval elrablását -, és elősegítette, hogy ezeket a gyerekeket orosz családok fogadják örökbe. Még súlyosabb az Oroszországi Föderáció elnökére nézve, hogy a bíróság nyilvánvalóan nem adta volna ki ezt az elfogatóparancsot, ha nem lennének nyomós bizonyítékai - bizonyítékok Vlagyimir Putyin saját tollából, mert ő írta alá azokat a rendeleteket, amelyek lehetővé tették ezt az ocsmányságot, és a saját szájából, mert nyilvánosan gratulált az ügy főkolomposának, Marija Lvova-Belovának, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosának, akit a múlt hét óta szintén köröztet a büntetőbíróság.”

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bendzsó Boy
2023. március 22. 10:15
Ez akkor lesz igaz, ha az USA összes elnöke ott lesz a vádlottak padján! Addig csak rizsa pergetés a nyugat bűzös pofájából! Nem lehet kettős mérce, az igazság ezt kívánja meg!
Jason Bourne
2023. március 22. 09:27
"Putyint az Ukrajna elleni bűncselekmények miatt üldözi a nemzetközi bíróság" Elképzelem, ahogy Putyin menekül a "nemzetközi bírók" talárban, parókával meg futnak utána.
Lajoss
2023. március 22. 08:15
Putyin egy mocsadék háborús bűnös.
amca
2023. március 22. 07:55
Igen rokhadt barom. Bezzeg ,mikor amy ölt 102 országban a pofádat tömted. Afgántól Zimbabvéig. Korea?? Vietnamot is az amyk állították le, nem az ilyen lószarok,mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!