Megromlottak a francia-amerikai kapcsolatok

2013. október 22. 10:26

Teljesen megromlottak a francia-amerikai diplomácia kapcsolatok, amióta kiderült, hogy az Egyesült Államok több tízmillió francia telefonhívást hallgatott le. A francia elnök, Francois Hollande telefonon kérte számon Barack Obamát.

2013. október 22. 10:26

A diplomáciai botrány azután robbant ki, hogy a Le Monde francia napilap feltárta, hogy az amerikai nemzetbiztonsági hivatal alig egy hónap alatt hetvenmillió francia magán telefonhívás adatait rögzítette. A francia kormány hiába tett lépéseket, hogy több rálátása legyen az NSA tevékenységére, égis úgy tűnik, a francia állampolgárok tömeges megfigyelése folytatódik.

Az ügy tovább rontja a két állam viszonyát. Korábban is hagyta már figyelmen kívül a szövetséges USA a francia érdekeket. A szíriai katonai beavatkozás kapcsán Franciaország maradt a Egyesült Államok egyetlen partnere, amiből végül Amerika kihátrált, és Oroszországgal együttműködve a vegyi fegyverek megsemmisítését tűzte ki célul.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2013. október 22. 14:33
:) Mi a Móriczka franciául?
justiceforhungary
2013. október 22. 11:38
MacElek 2013. október 22. 11:35 ''A franciáknak most esett le, hogy nem barátok voltak, hanem csicskák?'' Legalább 1937 óta szinte biztos hogy azok voltak.
MacElek
2013. október 22. 11:35
A franciáknak most esett le, hogy nem barátok voltak, hanem csicskák?
gereb6
2013. október 22. 10:51
„Pártomért tudok garanciát vállalni, azt meg tudom védeni. A támogatók, az aktivisták, a tagok tévelygése ellen nincs orvosság. Legfeljebb utolólag: távozniuk kell. Sajnálom...” Gyurcsány Ferenc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!