Hunvald: Erzsébetvárosban azóta sincs változás

2011. június 21. 15:21

Az ügyészség szerint fiktív szerződés alapján várt politikai kapcsolatokat litván állampolgárságú vádlott-társától Hunvald György. Hunvald elmondta, Erzsébetvárosban azóta sem változtak az önkormányzati megbízási szerződések, többségüknél ma sem kell beszámolni az elvégzett munkáról.

2011. június 21. 15:21

Politikai kapcsolatokat várt litván állampolgárságú vádlott-társától az önkormányzati korrupcióval vádolt Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester - mondta A. Szkvorcsinszkij, a hűtlen kezelés bűnsegédletével vádolt volt szovjetunióbeli férfi. A férfi ezért 2007 és 2009 között havonta nettó 218 ezer forintot, plusz önkormányzati dolgozóknak járó juttatásokat kapott a VII. kerülettől. Az ügyészség szerint fiktív szerződésről volt szó, ahol a megbízási díjért cserébe nem történt tényleges teljesítés. A férfi vallomásában mindezt cáfolta, majd hozzátette, szerződést 2009-ben szüntették meg.

Hunvald György kitért arra is, Erzsébetvárosban azóta sem változtak az önkormányzati megbízási szerződések, többségüknél ma sem kell beszámolni az elvégzett munkáról a megbízottnak. A vádlott egyúttal kérelmezte Vattamány Zsolt jelenlegi polgármester kihallgatását.

A keddi tárgyaláson a bűnsegédként elkövetett, hűtlen kezeléssel vádolt V. Éva esetét is ismertették, aki kisebbségi referensként egyéb jelentős juttatások mellett hónapokon át havi bruttó háromszázezer forintos megbízási díjat vehetett fel a VII. kerületi önkormányzattól, miközben Gál György, volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök szeretője volt. V. Éva a keddi tárgyaláson nem tett vallomást.

A büntetőper csütörtökön vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!